dinsdag 9 juni 2015

Met de trein naar Parijs!
Wil je goedkoop met de Thalys  naar Parijs? Moet je de treintickets op voorhand boeken, of kan je wachten tot de laatste moment? Het kan steeds aan bodemprijzen, maar wij geven je alvast enkele hints. Hou dan rekening met de volgende tips!


Parijs is de ideale citytrip, een gezellige stad, mooie monumenten, lekker eten, en dichtbij. Ook kan je met een stralende zon cultuur opsnuiven. Maar hoe geraak je er nu eigenlijk? Sommigen zweren erbij om Parijs te bezoeken met de auto, anderen willen liever met de trein, en vroeger ging men zelfs met het vliegtuig. Maar wat is nu het beste?

Met de Auto, vliegtuig, bus of de trein?
Naar Parijs met de auto
Je kan goedkoop naar Parijs gaan, met de auto, met de trein, de bus en zelfs met het vliegtuig! Maar als je verstandig bent, dan laat je beter de auto thuis. Het is niet alleen een halve dag rijden, maar nadien je wagen parkeren in het centrum van Parijs is héél duur (parking in Parijs kost gemakkelijk  25€ per dag!), er zijn reeds teveel auto's in de stad, en men doet er alles aan om ervoor te zorgen dat er geen nieuwe wagens bijkomen.

Grote verkeersdrukte in Parijs
Met de trein naar Parijs
Als je het vergelijkt met de trein of het vliegtuig komt een treinticket naar Parijs soms duurder uit. Maar hou er ook rekening mee dat je veel sneller ter plaatse bent dan met de auto. Ook kom je aan in Paris Gare du Nord, pal in het centrum van de stad. 

Toch moeten we toegeven dat een treinticket naar Parijs niet goedkoop is. De prijs waarmee Thalys adverteert is de bodemprijs, maar meestal zal je meer betalen. 

Maar er zijn middelen om echt heel goedkoop met de trein naar Parijs te gaan. Oké, soms moet je toch wat extra moeite doen, en wat opzoekwerk verrichten, maar daarvoor kan je de handige zoekmachine gebruiken van de NMBS. Met een beetje geluk kan je reeds voor 22€ per persoon met de trein naar Parijs.

De felrode, kenmerkende kleur van Thalys
Comfort 1
Zeker als je kiest voor een romantische citytrip is de trein de beste keuze! Kies voor de "Comfort 1" tickets, en Thalys zal je extra verzorgen. Je vakantie begint van zodra je opstapt. Eerst kan je genieten van een lekker ontbijt, gevolgd met een kopje koffie. Of indien je s'avonds terugkeert kan je genieten van een aperitief en daarna een lekker avondmaal. Vanaf je op de trein stapt begint je reis.
Eenvoudig met de trein
De snelste en eenvoudigste manier om naar Parijs te gaan is met de trein. Je kan vanuit Brussel met twee spoorwegmaatschappijen naar Parijs, De TGV of de Thalys. Deze laatste passeert een paar keer per dag in elk groot Belgisch treinstation. Je kan vanuit elk groot (Belgisch) station een treinticket kopen naar Parijs, en daar rechstreeks op de Thalys stappen.

Woon je in Nederland, dan kan je de Thalys nemen in Amsterdam, Rotterdam en Schiphol. Vandaar gaat de trein eerst richting Brussel en vervolgens rechstreeks naar Parijs.
Wanneer je met de TGV gaat, is het enige vertrekstation Brussel-Zuid.

Aankomst in Paris Gare du Nord, in hartje Parijs

Elke trein afkomstig van België of Nederland stopt in de Gare du Nord, dit station is erg goed gelegen, en vanhieruit is het slechts 10 minuten wandelen van het centrum.


Goedkoop met de trein naar Parijs?
Het is steeds mogelijk om goedkopere tickets te vinden, ookal moet je hiervoor soms veel moeite doen. Veel mensen willen vertrekken op vrijdagavond, en terugkomen op zondagavond. Aangezien Thalys weinig moeite moet doen om deze trein gevuld te krijgen, zijn er hiervoor dus ook weinig tickets beschikbaar zijn. Weinig mensen zullen naar Parijs vertrekken voor een citytrip op een dinsdagochtend, en terugkomen op een donderdagavond. Op deze tijdstippen is de kans heel groot dat er nog goedkope treintickets beschikbaar zijn. Hou dagelijks de Thalys en TGV promoties in het oog!

Ruime en gezellige zitplaatsen met Comfort 1
Reserveer zo vroeg mogelijk!
Hoe vroeger je de treintickets of vliegtickets reserveert, hoe goedkoper dat de prijzen zullen zijn. Wacht niet te lang, en reis buiten de piekuren. Zo zul je zeker enkele koopjes te pakken kunnen krijgen. De trein, het is de gemakkelijkste manier om vanuit België of Nederland naar Parijs te gaan. Bij NMBS kan je de treintickets reeds 3 maand op voorhand reserveren. 

Maak gebruik van kortingsacties!
Wat je wel kan doen is gebruik maken van de promoties. Per trein worden er een aantal tickets verkocht aan promotieprijzen, de overige treintickets worden verkocht aan de normale prijzen. 

Je kan ook gebruik maken van het "Laatboektarief" of de Thalys last minutes, dit zijn tickets ten laatste 10 dagen voor het vertrek. Deze tickets worden soms met kortingen tot 60% verkocht.

19 opmerkingen:

 1. met de trein naar parijs goedkoop??? ik vind 75 euro voor een dagje weg (heen en terug 1!! persoon) helemaal niet goedkoop.. dan ben je zeker 250euro kwijt, zonder kerstshoppen ofzo..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 75€!! Je kan zeker goedkopere tickets vinden, maar je moet dan wel even zoeken in het systeem. Puzzel een uurtje met dagen en vertrektijden, en ik garandeer je dat je goedkoper kan af zijn!! Ik weet het, het kost wat moeite, maar het loont zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedkoop Parijs bezoeken doe je vrij goedkoop met de Thalys tickets http://www.thalys.com/be/nl/vrijetijdsreizigers-en-aanbiedingen/permanente-aanbiedingen/best-deals-thalys?nocache=1270582599 je kan ze kopen vanaf €40 heen en terug. Dan kan je al eens een citytripje doen naar Parijs, want de andere tips die hier gegeven worden vallen soms duur uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je echt goedkoop naar Parijs wil gaan, dan reis je echt wel met da auto hoor! Al die "goedkope" tickets met de Thalys naar Parijs, probeer ze maar eens te vinden! Ik heb er nog nooit zo goedkoop naar Parijs gevonden als ze beweren! Mijn raad is om met de auto te gaan als je het echt goedkoop wil...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je zou beter eens op de site van de NMBS kijken, daar kan je nu reeds vanaf €25 per persoon naar Parijs.. Denk niet dat je veel goedkoper af bent als je met de auto gaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goedkoop Parijs bezoeken kan je echt wel doen met de Thalys! Heb mijn ticketjes gevonden voor €25!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nu is het de moment om naar Parijs te gaan, maar ik heb die goedkope parijs tickets toch nog niet kunnen vinden... Als je ze weet zijn geef maar een seintje, dan boek ik ze rechtstreeks via de NMBS

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben net geboekt op de site van de NMBS, en ik moet zeggen, je moet een tijdje op voorhand je treintickets boeken. Als je nu gaat boeken voor binnen een week naar Parijs te gaan zal dit niet lukken. De goedkope Parijs tickets met de TGV of de Thalys zal je enkel vinden als je op voorhand boekt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als je een beetje goedkoper naar Parijs wil gaan, bij de NMBS is er dacht ik een promotie, http://www.b-europe.com/Reizen/ en je kan vanaf €25 met de Thalys naar Parijs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, inderdaad! De goedkoopste tickets naar Parijs kan je rechtstreeks boeken via de link in het artikel, de goedkoopste tickets zitten reeds in het systeem van de NMBS, en dit is vanaf €25!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij zijn naar Parijs geweest dankzij een goede tip hier op de site. We hebben de tickets geboekt rechtstreeks bij de NMBS, en deze vielen goed mee qua prijs. De echt goedkoopste tickets naar Parijs waren wel al uitverkocht, omdat we last-minute geboekt hebben, maar al bij al vielen de kosten voor onze citytrip heel goed mee! Je moet zeker met de trein naar Parijs gaan, het is goedkoop, en je moet niet zoeken om je auto achter te laten!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die tickets van de NMBS om met de Thalys naar Parijs te rijden kan ik wel vinden voor €25, maar dit is slechts steeds de laatste trein van de dag. Het zijn wel de goedkoopste tickets dan natuurlijk. Ik koop liever een treinticket naar Parijs dat wat duurder is, maar zodat ik dan de eerste trein van de dag heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het loont zeker de moeite om de verschillende vertrektijden per Thalys per dag eens goed te bekijken. De prijsverschillen zijn soms enorm, dus voor Thalys tickets loont het de moeite om een trein te kiezen met een iets latere vertrektijd. Je kan er dan een extra overnachting Parijs mee betalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb eens rondgekeken naar de Thalys promoties, maar je moet verdorie snel zijn! In elk geval rijden wij nu met 4 personen voor €60 heen en terug naar Parijs! Goedkoper kan echt niet zou ik denken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Inderdaad, je moet echt snel zijn, want de goedkoopste tickets zijn snel weg. Per Thalys trein zijn er slechts een beperkt aantal goedkope tickets beschikbaar. In elk geval is het wel zo dat er voor Parijs meestal nog genoeg plaatsen beschikbaar zijn in de goedkope klasse.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoe is dat mogelijk?!
  Ik zoek over in alle hoeken en gaten en vind prijzen van 60 euro... HEEN en dus niet terug ( 130 euro ) heen en terug??

  Zou iemand me dit kunnen uitleggen ik kom er maar niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Als je goedkope tickets met de trein wil, dan moet je eens kijken om te proberen spelen met de vertrekuren, wanneer je een uur vroeger vertrekt naar Parijs, of een uur later vertrekt naar Brussel, dan kan dit al soms tot de helft van je ticketprijs schelen. Zeker eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Inderdaad het is een pak goedkoper om op een dinsdagmorgen te vertrekken en op donderdag terug te kopen dan naar Parijs te vertrekken op een maandag, en de zaterdag terug te komen. De goedkoopste tickets kan je vinden vroeg 's morgends!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je kan zeker en vast goedkoop naar Parijs, ik snap niet waarom iedereen klaagt. Doe een beetje moeite om te zoeken, en je zal zien dat het wel lukt. Natuurlijk op voorhand boeken, en verder kijken dan enkele dagen loont zeker en vast!

  BeantwoordenVerwijderen