zaterdag 22 november 2014

Met de trein naar Parijs!

Tags: , , , , , ,
Share

Wil je goedkoop met de treinnaar Parijs? Het kan steeds aan bodemprijzen, maar wij geven je alvast enkele hints. Hou dan rekening met de volgende tips!

Met de Auto, vliegtuig, bus of de trein?
Je kan goedkoop naar Parijs gaan, met de auto, met de trein, de bus en zelfs met het vliegtuig! Maar als je verstandig bent, dan laat je de auto thuis. Parking in Parijs is héél duur. Als je het vergelijkt met de trein of het vliegtuig komt een treinticket naar Parijs echt heel goedkoop uit. Daarboven komt nog dat wanneer je met de auto door Parijs moet rijden dit echt een hel is, zeker wanneer je geen GPS systeem hebt kan je nooit je weg vinden!

Ga met de trein!
De snelste en eenvoudigste manier om naar Parijs te gaan is met de trein. Je kan vanuit Brussel met twee bedrijven naar Parijs, De TGV of de Thalys. Deze laatste passeert een paar keer per dag in elk groot Belgisch treinstation. Je kan vanuit elk groot (Belgisch) station een treinticket kopen naar Parijs, en daar rechstreeks op de Thalys stappen.

Woon je in Nederland, dan kan je de Thalys nemen in Amsterdam, Rotterdam en Schiphol. Vandaar gaat de trein eerst richting Brussel en vervolgens rechstreeks naar Parijs.
Wanneer je met de TGV gaat, is het enige vertrekstation Brussel-Zuid.

Elke trein afkomstig van België of Nederland stopt in de Gare du Nord, dit station is erg goed gelegen, en vanhieruit is het slechts 10 minuten wandelen van het centrum.

Goedkope tickets vinden!
Het is steeds mogelijk om goedkopere tickets te vinden, ookal moet je hiervoor soms veel moeite doen. Hou dagelijks de Thalys en TGV promoties in het oog! 
  Reserveer zo vroeg mogelijk! Hoe vroeger je de treintickets of vliegtickets reserveert, hoe goedkoper dat de prijzen zullen zijn. Wacht niet te lang, en reis buiten de piekuren. Zo zul je zeker enkele koopjes te pakken kunnen krijgen. De trein, het is de gemakkelijkste manier om vanuit België of Nederland naar Parijs te gaan. Bij NMBS kan je de treintickets reeds 3 maand op voorhand reserveren. 

  Doe wat niemand doet!
  Weinig mensen zullen vertrekken op citytrip op een dinsdagochtend, en terugkomen op een donderdagavond. Op deze tijdstippen is de kans heel groot dat er nog goedkope treintickets beschikbaar zijn.
  Veel mensen willen vertrekken op vrijdagavond, en terugkomen op zondagavond. Aangezien Thalys weinig moeite moet doen om deze trein gevuld te krijgen, zijn er hiervoor dus ook weinig tickets beschikbaar zijn.

  Maak gebruik van kortingsacties!
  Wat je wel kan doen is gebruik maken van de promoties. Per trein worden er een aantal tickets verkocht aan promotieprijzen, de overige treintickets worden verkocht aan de normale prijzen. 


  19 ervaringen | Reageer anoniem:

  Anoniem zei

  met de trein naar parijs goedkoop??? ik vind 75 euro voor een dagje weg (heen en terug 1!! persoon) helemaal niet goedkoop.. dan ben je zeker 250euro kwijt, zonder kerstshoppen ofzo..

  Anoniem zei

  75€!! Je kan zeker goedkopere tickets vinden, maar je moet dan wel even zoeken in het systeem. Puzzel een uurtje met dagen en vertrektijden, en ik garandeer je dat je goedkoper kan af zijn!! Ik weet het, het kost wat moeite, maar het loont zeker!

  Anoniem zei

  Goedkoop Parijs bezoeken doe je vrij goedkoop met de Thalys tickets http://www.thalys.com/be/nl/vrijetijdsreizigers-en-aanbiedingen/permanente-aanbiedingen/best-deals-thalys?nocache=1270582599 je kan ze kopen vanaf €40 heen en terug. Dan kan je al eens een citytripje doen naar Parijs, want de andere tips die hier gegeven worden vallen soms duur uit!

  Anoniem zei

  Als je echt goedkoop naar Parijs wil gaan, dan reis je echt wel met da auto hoor! Al die "goedkope" tickets met de Thalys naar Parijs, probeer ze maar eens te vinden! Ik heb er nog nooit zo goedkoop naar Parijs gevonden als ze beweren! Mijn raad is om met de auto te gaan als je het echt goedkoop wil...

  Anoniem zei

  Je zou beter eens op de site van de NMBS kijken, daar kan je nu reeds vanaf €25 per persoon naar Parijs.. Denk niet dat je veel goedkoper af bent als je met de auto gaat...

  Anoniem zei

  Goedkoop Parijs bezoeken kan je echt wel doen met de Thalys! Heb mijn ticketjes gevonden voor €25!

  Anoniem zei

  Nu is het de moment om naar Parijs te gaan, maar ik heb die goedkope parijs tickets toch nog niet kunnen vinden... Als je ze weet zijn geef maar een seintje, dan boek ik ze rechtstreeks via de NMBS

  Anoniem zei

  Wij hebben net geboekt op de site van de NMBS, en ik moet zeggen, je moet een tijdje op voorhand je treintickets boeken. Als je nu gaat boeken voor binnen een week naar Parijs te gaan zal dit niet lukken. De goedkope Parijs tickets met de TGV of de Thalys zal je enkel vinden als je op voorhand boekt!

  Anoniem zei

  Als je een beetje goedkoper naar Parijs wil gaan, bij de NMBS is er dacht ik een promotie, http://www.b-europe.com/Reizen/ en je kan vanaf €25 met de Thalys naar Parijs

  Goedkoopopreis.be zei

  Ja, inderdaad! De goedkoopste tickets naar Parijs kan je rechtstreeks boeken via de link in het artikel, de goedkoopste tickets zitten reeds in het systeem van de NMBS, en dit is vanaf €25!

  Anoniem zei

  Wij zijn naar Parijs geweest dankzij een goede tip hier op de site. We hebben de tickets geboekt rechtstreeks bij de NMBS, en deze vielen goed mee qua prijs. De echt goedkoopste tickets naar Parijs waren wel al uitverkocht, omdat we last-minute geboekt hebben, maar al bij al vielen de kosten voor onze citytrip heel goed mee! Je moet zeker met de trein naar Parijs gaan, het is goedkoop, en je moet niet zoeken om je auto achter te laten!

  Anoniem zei

  Die tickets van de NMBS om met de Thalys naar Parijs te rijden kan ik wel vinden voor €25, maar dit is slechts steeds de laatste trein van de dag. Het zijn wel de goedkoopste tickets dan natuurlijk. Ik koop liever een treinticket naar Parijs dat wat duurder is, maar zodat ik dan de eerste trein van de dag heb.

  Goedkoopopreis.be zei

  Het loont zeker de moeite om de verschillende vertrektijden per Thalys per dag eens goed te bekijken. De prijsverschillen zijn soms enorm, dus voor Thalys tickets loont het de moeite om een trein te kiezen met een iets latere vertrektijd. Je kan er dan een extra overnachting Parijs mee betalen!

  Anoniem zei

  Ik heb eens rondgekeken naar de Thalys promoties, maar je moet verdorie snel zijn! In elk geval rijden wij nu met 4 personen voor €60 heen en terug naar Parijs! Goedkoper kan echt niet zou ik denken!!

  Goedkoopopreis.be zei

  Inderdaad, je moet echt snel zijn, want de goedkoopste tickets zijn snel weg. Per Thalys trein zijn er slechts een beperkt aantal goedkope tickets beschikbaar. In elk geval is het wel zo dat er voor Parijs meestal nog genoeg plaatsen beschikbaar zijn in de goedkope klasse.

  Anoniem zei

  Hoe is dat mogelijk?!
  Ik zoek over in alle hoeken en gaten en vind prijzen van 60 euro... HEEN en dus niet terug ( 130 euro ) heen en terug??

  Zou iemand me dit kunnen uitleggen ik kom er maar niet uit.

  Anoniem zei

  Als je goedkope tickets met de trein wil, dan moet je eens kijken om te proberen spelen met de vertrekuren, wanneer je een uur vroeger vertrekt naar Parijs, of een uur later vertrekt naar Brussel, dan kan dit al soms tot de helft van je ticketprijs schelen. Zeker eens proberen!

  Anoniem zei

  Inderdaad het is een pak goedkoper om op een dinsdagmorgen te vertrekken en op donderdag terug te kopen dan naar Parijs te vertrekken op een maandag, en de zaterdag terug te komen. De goedkoopste tickets kan je vinden vroeg 's morgends!

  Anoniem zei

  Je kan zeker en vast goedkoop naar Parijs, ik snap niet waarom iedereen klaagt. Doe een beetje moeite om te zoeken, en je zal zien dat het wel lukt. Natuurlijk op voorhand boeken, en verder kijken dan enkele dagen loont zeker en vast!

  Naar de stad

  Naar de zon