woensdag 21 april 2010

Goedkoop met de trein naar zee (50% korting!)

Tags: , , , , ,
Share

In de zomerperiode kan je met de auto naar de zee rijden, maar je staat gegarandeerd in de file. Om naar de zee te gaan biedt de trein een goedkoop alternatief. Als je bovendien je tickets via internet koopt hoef je zelfs niet aan te schuiven aan het loket, en heb je steeds de goedkoopste tickets naar zee.

Dagelijks biedt de NMBS een groot aantal treinen naar de zee. Je kan met de trein naar Blankenberge, Oostende, De Panne, Knokke, Heist,... De NMBS legt zelfs speciale treinen in naar Blankenberge tijdens de zomermaanden om ervoor te zorgen dat je sneller naar zee kan reizen dan normaal.


Ik zou het zeker niet aanraden om nog met de auto naar de zee te gaan, want je kan toch geen parkeerplaats vinden. Wanneer je dan uiteindelijk toch een plaatsje hebt moet je nog parking betalen ook.

Met de trein ben je op je gemak, je stapt op, en je stapt af op je bestemming. Bovendien is het helemaal niet duur, je moet enkel een beetje slim zijn. Vraag niet in het station "een treinticket naar Blankenberge" maar vraag een ticket "een dagje aan zee". Het resultaat is hetzelfde, je zal beiden op je bestemming geraken, enkel de prijs verschilt. Zo is een treinticket "een dagje aan zee" 50% goedkoper!

Het ticket "een dagje aan zee" is het promotieticket van de NMBS, maar je moet hier duidelijk naar vragen. In sommige stations bieden de mensen aan het loket het spontaan aan om dit ticket te kopen, maar wanneer je geïnformeerd bent weet je wat er het goedkoopste is. Maar dit biljet is niet altijd meer beschikbaar.

Ga dus niet met de auto naar zee, je staat enkel in de file! De treintickets naar Blankenberge, Oostende, De Panne, Knokke en Heist kosten toch niet zoveel.

Vanaf nu lanceert NMBS het Weekendbiljet, ter vervanging van het biljet "Dagje aan zee" waarmee je goedkoop naar zee kan met de trein! Met het weekendbiljet kan je reizen met 50% korting naar alle bestemmingen én bovendien hoef je niet dezelfde dag terug te keren! Perfect voor een weekendje aan zee!

2 ervaringen | Reageer anoniem:

Anoniem zei

Volgende de website van de NMBS bestaat de formule 'een dagje aan zee' niet meer.

Goedkoopopreis.be zei

Inderdaad, een treinticket naar zee is vervangen door een speciaal biljet, het Summerticket.

Naar de stad

Naar de zon