Goedkoop appartement aan zee kopenVastgoed kopen was nog nooit zo duur, aandelen brengen niets meer op, en mensen zoeken andere oorden op om hun spaargeld te beleggen. Wanneer je naar de kust gaat met het goede weer, en je ziet daar al die appartementen staan, denk je meteen aan de stijgende vastgoedprijzen. De prijzen van appartementen aan zee waren nog nooit zo hoog.

Op het vlak van de referentieprijzen van het kustvastgoed tekenen zich in grote lijnen drie geografische zones af. Van oost naar west hebben we het over Knokke-Heist, met 320.000 euro nog altijd topklasse, de middenmoot tussen Blankenberge en Westende (Middelkerke), waar de referentieprijzen uiteindelijk in het gelid zijn gaan staan (140.000-150.000 euro), en het uiterste Westen, waar de prijzenvork ook smaller geworden is (170.000-180.000 euro). (Bron: Vastgoed Stadim)

Wanneer je leest over de stijging van de vastgoedprijzen en hoe goed het wel gaat moet je als gezonde belegger altijd 1 gouden regel volgen: "Wanneer het (te) goed gaat moet je verkopen, wanneer het (te) slecht gaat moet je kopen!". De kans dat de huidige vastgoedprijzen, en zeker aan zee, nog spectaculair zullen stijgen is zeer klein. Tel op de dijk en de binnenstad hoeveel appartementen te koop staan!

Loont het dan niet de moeite om een appartement aan de kust te kopen als belegging? Neen! In het huidige klimaat is het geen goed idee om nog langer te beleggen in appartementen. Door de jarenlange vraag is er een overaanbod nieuwbouwprojecten. Bij deze nieuwbouwprojecten geven projectontwikkelaars zelfs al kortingen tot -10%! Wanneer je een niet-nieuwbouwappartement wil verkopen moet je dus al rekeninghouden met concurrentie met nieuwbouw.

Volgens vastgoedspecialisten is de kans dat de appartementsprijzen aan de kust met 15% zullen dalen niet ondenkbaar. Wanneer je nu koopt, en je realiseert een -15% op je belegging, dan is het misschien veiliger om elders te beleggen. Anders zou je met je goedkoop appartement bedrogen uitkomen!

Wens je toch een goedkoop appartement aan de zee? Overweeg dan te huren op lange termijn, zo dek je je in tegen de risico's verbonden aan het huidige vastgoedklimaat!


Geen opmerkingen:

Wat denk jij ervan?

Nieuwsbrief

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.