Boottocht op de Seine maken in Parijs


Een boottochtje op de Seine mag niet ontbreken | (c) Joe deSousa CC0
Wanneer je op citytrip bent in Parijs is het zeker de moeite om na het verplichte bezoek aan de Eiffeltoren, de stad ook eens vanop het water te bekijken. Het geeft je een heel andere kijk op deze drukke stad. Mensen zitten langsheen de kades van de Seine, genieten van het rust van de avond. Vanop het water zie je soms veel meer dan wanneer je te voet of met de metro doorheen de binnenstad van Parijs reist.

Waar vertrekken de bootjes op de Seine

De bootjes langsheen de Seine kan je gemakkelijk vinden, de Bateaux Parisiens zijn gelegen aan de Quai Branly tussen de Eiffeltoren en de Pont de la Concorde. Hier kan je de ene na de andere boot zien liggen waarmee je de Seine kan afvaren, elke aanbieder van boottochten vaart ongeveer dezelfde route, en de prijzen van een boottocht zijn ook zo goed als gelijk. Een bekende aanbieder van boottochten op de Seine is Bateaux Mouches, via de site kan je online tickets reserveren. Volgens Tripadvisor is Bateaux Mouches een echte aanrader!

Een verplichte stop voor elke boottocht, een bezoekje aan de Eiffeltoren | CC0

Ook wij moeten dit bevestigen, onze touroperator had de beloofde boottocht op de Seine niet in orde gebracht. Er waren geen vouchers aanwezig in het reispakket, maar de mensen van Bateaux Mouches waren zo vriendelijk om ons toch een gratis tochtje aan te bieden!

Boottocht voor ieders budget

Sightseeing boottocht

Je kan voor een beperkt budget reeds een sightseeing boottocht maken. Deze tocht vaart met jou vanaf de Eiffeltoren tot aan de Notre Dame en terug. De prijs van een boottochtje met audiogids kan je reeds vinden vanaf €15.

De bootjes passeren ook voorbij de Notre Dame | CC0

Dinner Cruise, romantische boottocht met etentje

Voor wie een wat ruimer budget heeft, of niet goed weet waar je gezellig kan eten in Parijs, kan ook kiezen voor een boottocht met etentje. Let er wel op dat sommige van deze boottrips vrij duur uitvallen, de duurste zijn de plaatsen aan het raam of vooraan in de boot. Het is romantisch en gezellig om tijdens een boottocht een zicht te hebben op Paris by night.

Boottocht op de Seine, met gastronomisch diner | (c) Bateaux Parisiens

Deze tocht duurt meer dan twee uur, waarbij je ondertussen kan genieten van een gastronomisch diner. Je kan kiezen voor een 3 gangenmenu tot een uitgebreid 5 gangenmenu. De prijzen beginnen vanaf 99€ tot 205€. Meer informatie over een cruise met diner

Startplaats boottochten Seine

Je kan de meesten boottochten op de Seine boeken ongeveer tegenover aan de Eiffeltoren. Hoe verder je weggaat van het centrum van Parijs, kan je langsheen de Seine verschillende bootjes vinden die op de Seine varen, kijken en vergelijken dus!

De moeite waard?

De boottochtjes op de Seine zijn zeker wel de moeite waard. Je kan de stad zien van een andere kant, en het is iets dat elke toerist eens moet doen!

Meer informatie is te vinden op https://www.bateauxparisiens.com/


Wat denk jij ervan?

 1. Een boottocht op de Seine is echt wel de moeite waard! 's Avonds kan je echt een mooie boottocht maken met de lichtjes op de Seine. Echt goedkoop is een boottocht niet echt, maar het is zeker de moeite waard om het eens te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker een keertje op de Seine varen, je komt toch niet elke dag in Parijs? Een tochtje is niet goedkoop, dat is waar, maar als je toch naar Parijs gaat, dan kan je beter wel op de Eiffeltoren gaan, wel in het Louvre, wel op de Arc de Triomphe, Sacre coeur, La Defense,... noem maar op! Als je iets doet, moet je het goed doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een jaar geleden gingen wij op citytrip naar Parijs, de touroperator beloofde dat er een gratis boottocht zou inbegrepen zijn in de prijs. Bij aankomst zagen wij dat er een voucher voor een onbestaande firma inzat! Tijdens onze zoektocht kwamen wij voorbij de Seine aan Bateaux Mouches, waar wij uiteindelijk van de eigenaar zelfs gratis konden meevaren omdat hij het jammer vond voor ons!! De bootjes op de Seine, het zijn niet allemaal geldwolven dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. met school gaan wij een paar dagen naar Parijs, weet iemand een goede goedkope plek waar we kunnen opstappen? natuurlijk zijn ze allemaal niet goedkoop maar misschien heeft iemand een idee waar het het goedkoopst is? alvast bedankt! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bateaux Mouches is gelegen dichtbij de Eiffeltoren, en daar kan je een boottocht maken op de Seine, kost wel wat, maar het is iets wat je toch eens moet gedaan hebben als je in Parijs bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die bootjes zijn héél mooi, en vooral 's avonds. Ik heb dit met mijn vriendin gedaan samen met een menu, en het is heel speciaal om zo door Parijs te varen. Een unieke belevenis!

  BeantwoordenVerwijderen

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.