Piramides bezoeken in Egypte


De piramides met de Sphinx op de voorgrond | (c) Koen Goossens

Egypte staat bekend om de piramides. De bekendste piramides zijn de piramides van Gizeh, hier staan de piramides gebouwd van Cheops, Chefren en Mykerinos. Buiten de piramides wordt de wacht gehouden door de fiere Sfinks. 

Piramides aan de rand van Caïro

Wie dacht dat deze piramides ver in de woestijn liggen heeft het helemaal verkeerd. Vroeger lagen deze piramides ver van het centrum van Cairo, maar vandaag, door de groeiende stad, liggen de piramides aan de rand van de stad. Natuurlijk, dit zullen de meeste vakantiebrochures niet vertellen! 

De piramides aan de rand van Caïro | (c) Koen Goossens

Toch is het niet erg dat de piramides aan de rand van de stad liggen, omdat Caïro niet erg toeristisch is zal je hier op enkele restaurants, en touringcars zeker geen overdreven aantallen toeristen aantreffen. Je kan echt rustig rondkijken.De andere bekende plaats met piramides is Sakkara, hier is de trappenpiramide van Djozer veruit de bekendste. Rondom de trappenpiramide van Djozer ligt een uitgestrekt complex. Bij de ingang staan er grote zuilen, met hiërogliefen ingebeiteld.

De indrukwekkende trappenpiramide van Djozer | (c) Koen Goossens

De trappenpiramide is echt de moeite waard om te gaan bezoeken, het imposante plein aan de voorzijde van het complex geeft een indruk van hoe imposant dit bouwwerk moest geweest zijn. De bouwstenen waaruit deze piramides gebouwd zijn, werden over honderden kilometers getransporteerd.
Je kan al deze piramides bezoeken, voor de piramides van Gizeh moet je niet betalen, je moet wel betalen om de piramides binnen te gaan, of een bezoek te brengen aan de Sfinx. Voor de trappenpiramide van Djozer in Sakkara moet je wel betalen.

De imposante toegangspoort van de piramide van Djozer | (c) Koen Goossens

Hou er ook rekening mee dat een bezoek aan deze piramides vaak niet kan op eigen initiatief, en dat je dit best laat organiseren door iemand ter plaatse. Vaak zijn deze excursies erg goedkoop, het is de gewoonte dat er achteraf vaak nog allerlei toeslagen aangerekend. Naar Europese normen zijn deze kosten vrij goedkoop. Vaak aanvaarden lokale gidsen ook Euro's en Dollar's, dit maakt het omrekenen voor toeristen een stuk gemakkelijker. Maar, spreek steeds vooraf een duidelijke prijs af, zo voorkom je frustraties achteraf. Probeer ook niet het onderste uit de kan te halen, ook de gidsen die je rondleiden willen een fair loon ontvangen.

Panorama van de piramide in Sakkara | (c) Koen Goossens

Wanneer je Egypte bezoekt in een begeleide reis, zijn de uitstappen meestal wel volledig geregeld, betaald en gereserveerd. Spreek dit vooraf goed af met de reisleiding. In Egypte is het de gewoonte dat iedereen fooien vraagt, spreek dus goed af, zodat je reeds weet wat er vooraf betaald is en wat niet. Het is courant om in Egypte aan de gids na de tour een fooi te geven, dit is een algemeen gebruik, dus hou hier zeker rekening mee. Hou een vooraad Dollarbriefjes of Eurostukken bij de hand.

Egypte is vrij goedkoop voor bezoeken en fooien, maar overal hangen verkopers rond met bloemen, sjaals, kledij,... je kan steeds een koopje doen, maar haal niet het onderste uit de kan. Je kan gerust 5€ betalen voor een mooi souvenir.

Wat denk jij ervan?

 1. Pyramides zijn echt de moeite om te bezoeken, behalve het binnengaan in de pyramide is wat minder. Enkel een donkere gang, niet echt de moeite.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan iemand mij vertellen hoe ver weg de piramides zijn van Sharm el Seikh en Hurgada?
  Groeten Romy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kijk maar op een apple map

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoe duur is het om een piramide binnen te gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik wil graag weten hoeveel de piramides kosten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Om de piramides te bezichtigen hoef je niets te betalen hoor, wanneer je even in de piramide wil, dan wel, maar dit is een donkere gang, en er is echt niets in te zien...

  BeantwoordenVerwijderen

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.