Slapen tussen de vogels in bomenhotelSlapen tussen de vogels? Het kan in het eerste Duitse bomenhotel Kulturinsel Einsiedel in de Oberlausitz in het oosten van Saksen. Naast boomhutten zijn er dit seizoen ook boombedden en boomhuizen voor kinderen beschikbaar. De nieuwe boombedden zijn een vorm van luxe kamperen. Bij mooi weer kan het tentzeil omhoog, zodat vanuit het grote bed de omgeving en de sterrenhemel is te bewonderen. Ook nieuw zijn speciale boomhutten voor kinderen. Hier kunnen zij zonder de ouders erbij overnachten (om begrijpelijke redenen staan de kinderhuizen op lage hoogte). Naast spannende accommodatie biedt het Kulturinsel een scala aan attracties en activiteiten voor kinderen.

Oberlausitz
De Oberlausitz is de meest oostelijke provincie van Saksen, gelegen ten oosten van Dresden. In delen van het gebied wordt Sorbisch gesproken, een officieel erkende Slavische taal in Duitsland. Het Kulturinsel Einsiedel ligt bij het grote bossen- en merengebied in het noordoosten van de Oberlausitz. Vlakbij ligt de historische stad Görlitz. Deze stad werd na de oorlog gedeeld omdat de rivier de Neisse de nieuwe grens met Polen werd. Görlitz behoort tot de mooiste plaatsen van Duitsland en heeft circa 3.000 monumentale gebouwen. Vanuit het Kulturinsel is ook een bezoek te brengen aan Bautzen, de hoofdstad van het gebied. De skyline van Bautzen wordt gedomineerd door vele torens, waarvan er één bijna net zo scheef staat als het beroemde exemplaar in Pisa. Bij Bautzen ligt het ‘Saurierpark’. In dit dinosauruspark zijn zo’n 150 grote modellen van prehistorische dieren te bewonderen.

Saksen een ontdekkingsreis dichtbij
Saksen mag zich verheugen op een stijgende belangstelling. Naast historische steden als Dresden, Leipzig, Görlitz of Meissen biedt de deelstaat ook natuurgebieden als het Erzgebirge, Vogtland, Zittauergebirge en het nationale park Sächsische Schweiz.

Wat denk jij ervan?

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.