Curaçaose foodtrucks met streetfood en batido'sFoodtrucks kennen de laatste tijd een ware opmars in België. Denk maar aan het gezellige en succesvolle ‘Belgian Food Truck Festival’. Bij een trendy event hoort meestal ook een of andere hippe foodtruck. Dit concept bestaat op Curaçao al lang onder de naam ‘Truk’i pan’. Locals en toeristen ontmoeten elkaar bij zo’n Truk’i pan voor Street food en een snelle hap.

Couleur locale

Curaçao is een gedroomde vakantiebestemming voor zij die houden van couleur locale. Daarbij hoort de sympathieke Truk’i Pan die langs de kant van de weg is opgesteld. Je ziet ze steeds meer, want ze zijn zo succesvol, niet alleen omdat je er lekkere dingen kunt kopen maar ook omdat het gezellige ontmoetingsplaatsen zijn. 

De traditie van deze foodtrucks bestaat al langer op Curaçao. In een truck of oude caravan werden aanvankelijk alleen maar broodjes, met stoba (vlees) of kip verkocht. Maar tegenwoordig zijn het echte eethuisjes geworden met talloze meeneemgerechten zoals friet met allerlei sauzen, burgers, ribbetjes, steaks en vissoep. Het leuke er aan is dat de Truk’i pan tot laat in de nacht openblijft, zodat je er terecht kunt wanneer alle andere eetgelegenheden reeds gesloten zijn. Dit past volledig bij de Curaçaose cultuur want er wordt vaak laat gegeten.

Galiñia ku batata

Zon, warmte, zee, stranden, de prachtige natuur en heel wat cultuur maken van Curaçao een onvergetelijke tropische vakantiebestemming. Laten we het culinaire niet vergeten, want voor zij die van een lekkere keuken weten te genieten, is Curaçao een topbestemming. Bij de Truk’i pan zijn er heel wat verschillende gerechten te koop. Karkó, een schelpvis, en garnalen zijn heel populair. In een lokale Truk’i pan op Caracasbaai, genaamd BBQ Express, kun je ook genieten van een heerlijke oestersoep en bij vele andere ook ‘sopi marisko’ (gemengde vissoep). En wat verkiezen de locals? ‘Galiñia ku batata’ (kip met frietjes)!

Batido’s!

Nog meer lekkers langs de wegen in Curaçao vind je in de trucks die Batido’s verkopen. Elke ochtend begint met zo’n verfrissende én gezonde shake die je naar eigen keuze kunt samenstellen met soorten fruit zoals watermeloen, banaan, mango, ananas, papaja en noem maar op. Lang hoef je niet te zoeken voor zo’n heerlijke smoothie, want de stalletjes zie je werkelijk overal. Proef er zeker eentje met vers geperst fruit en ijs of nog beter, eentje met suiker en gecondenseerde melk. Ronduit heerlijk !

Over Curaçao

Curaçao is een zon zeker eiland in het Caribisch gebied, dat elke reiziger verrast. 

Naast de constante tropische temperatuur en de parelwitte stranden heeft het eiland tal van bezienswaardigheden. Ontdek het historisch interessante Willemstad, de oude landhuizen en proef de unieke Curaçaose gerechten met invloeden van over heel de wereld.

Curaçao is, met meer dan 35 stranden, de perfecte bestemming om de batterijen op te laden en te relaxen. Actieve reizigers kunnen zwemmen, snorkelen, duiken en zo de wondere onderwaterwereld ontdekken. Maar denk ook aan activiteiten zoals de Christoffelberg beklimmen of mountainbiken door bijzondere vegetatie. Vergeet de feesten en evenementen niet: het kleurrijke Carnaval (februari-maart), Curaçao North Sea Jazz (september) en de Curaçao Marathon (november). 

Curaçao ligt buiten de orkaanzone en heeft het ganse jaar een temperatuur van minimum 28 graden. Er zijn dagelijks vluchten vanuit Amsterdam (reisduur 9 uur) en een keer per week vanuit Düsseldorf (reisduur 10,5 uur). Curaçao is door Zoover uitgeroepen tot populairste vliegvakantieland buiten Europa, met een grote variëteit aan logiesmogelijkheden. Curaçao Tourist Board Europa (CTBE) is het aanspreekpunt voor reizen vanuit Europa naar het zonovergoten eiland.

Kijk voor meer informatie op:

Wat denk jij ervan?

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.