Kempen biedt rust na de rush
Even genoeg van overvolle agenda’s, deadlines en to-dolijstjes? Na een wandelvakantie in de Kempense bossen zit je opnieuw boordevol energie. Het recept: uitstekende wandelnetwerken, zuurstof à volonté en knusse logeeradressen.

In de nieuwe reisgids ontdek je 15 hartverwarmende herfst- en winterwandelingen, inclusief logeer- en bezoektips. Wie verdient volgens jou ook zo’n oppepvakantie in de Kempen? Nomineer je kandidaat opwww.kempenkuur.be.

Wandelvakantie

Cocoonen is fijn, maar van een wandelvakantie in de Kempen kikker je pas écht op. De Kempense bossen liggen er in de herfst beeldig bij: van okergeel over vuurrood tot chocoladebruin. Tien wandelnetwerken verbinden de mooiste en stilste plekjes.

15 topwandelingen

De nieuwe reisgids Kempen en de website www.kempenkuur.be presenteren 15 topwandelingen, verspreid over de regio. Van een buggyvriendelijk traject om samen met de kinderen uit te proberen tot een avontuurlijke laarzenwandeling. Je doorkruist bossen, riviervalleien en natuurgebieden. Met daarbij absolute toppers als Wortel-Kolonie en het Turnhouts Vennengebied, maar ook onbekende parels als het Olens Broek, het Grote Netewoud of Scheps.

Tijdens je trip wijzen de rood-witte borden met knooppuntennummers de weg.
In de aanbevolen cafés, tavernes en brasseries in de buurt geniet je van een drankje en veel Kempense gezelligheid.

15 x Kempenkuur

Met de extra logies- en bezoektips maak je van je wandeling meteen een korte vakantie. De logeeradressen variëren van basic (bivakzone te midden van de natuur) over kindvriendelijk (vakantiewoning bij de boer) tot luxueus (viersterrenhotel met zwembad en sauna). Ook hartje herfst en putteke winter vermeldt de Kempense evenementenkalender fijne uitjes, waaronder een biertroefroute, culinaire gps-tocht of feeërieke avondwandeling.

Gedeputeerde voor toerisme Bruno Peeters: “Geen betere plek om in het najaar je batterijen op te laden dan de Kempen. Buiten valt er evenveel te beleven als binnen. Ideaal om er de komende maanden even tussenuit te knijpen met je liefste, familie of vrienden. We kennen allemaal wel iemand die zo’n deugddoende tussendoorvakantie verdient. Nomineer hem of haar op www.kempenkuur.be.” 

Meer info:

De reisgids met 15 topwandelingen of korte vakanties ligt gratis voor je klaar in de toeristische infokantoren in de Kempen. Je kunt de gids online bestellen, bekijken en downloaden op www.kempen.be.

Wie verdient volgens jou een verkwikkende vakantie in de Kempen? Nomineer je kandidaat op www.kempenkuur.be.

Wat denk jij ervan?

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.