'100 jaar Groote Oorlog' op app ScheldelandToerisme Scheldeland lanceert app ‘100 Jaar Groote Oorlog ’ Met de gratis app ‘100 Jaar Groote Oorlog’ ontdek je nu ook via je smartphone de verhalen rond de strijd van 1914-18 in Scheldeland. Aan de hand van getuigenissen, historisch fotomateriaal en quizvragen reis je terug in de tijd en kom je alles te weten over de WOI-geschiedenis van de regio.

3D

Dankzij unieke 3D-audiofragmenten beland je zelfs middenin de verhalen. Ter gelegenheid van '100 Jaar Groote Oorlog', een impulsproject van Toerisme Vlaanderen, bracht Toerisme Scheldeland de strijd in de Groote Oorlog al tot leven in twee gratis brochures: één met drie fietsroutes en één met drie wandelroutes die het oorlogsverleden van Aalst, Dendermonde, Zele, Lebbeke, Buggenhout, Puurs, Bornem en Sint-Amands blootleggen. Intussen werden er meer dan 27.000 exemplaren van verdeeld. Na het succes van de brochures is nu ook de digitale versie beschikbaar als gratis smartphone applicatie. In de app wordt de geschiedenis verteld door fictieve personages die je meenemen in hun persoonlijke verhalen: van brandende steden, van spionnen en soldaten, van vernietigde bruggen.

Locaties

Naast de storytelling zorgen 3D-audiofragmenten, authentiek fotomateriaal en quizvragen onderweg voor een unieke ervaring. Naast oorlogsverhalen biedt de app ook een overzicht met de belangrijkste toeristische locaties in de regio. Ter plaatse een slaapplaats zoeken, een route combineren met een museumbezoek of even uitrusten in een café in de buurt wordt hierdoor eenvoudiger dan ooit. De digitalisatie  moet zorgen voor een sterkere beleving en interactie voor de gebruiker.

De applicatie is beschikbaar in vier talen. Je kunt ze gratis downloaden in de Google Playstore en de App Store. Er is ook een webapplicatie via app.scheldeland.be

Bezoek ook www.scheldeland.be/grooteoorlog voor meer informatie.

Wat denk jij ervan?

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.