Beleef een optimale winter in het Zwarte Woud


Met meer dan 170 skiliften, 2.000 kilometer langlaufloipen en 250 kilometer skipistes is het Zwarte Woud voor de wintersporter een echt winterwonderland. Wandelaars komen er op de ontelbare sneeuwvrij gemaakte wandelroutes ook helemaal aan hun trekken. Tel daar ook nog eens het aroma van glühwein en andere typische winterlekkernijen bij op en het is duidelijk dat het Zwarte Woud een bestemming is waar je de winter optimaal beleeft. Voor kerstinkopen kun je ook nog eens terecht op een van de meer dan 170 kerstmarkten die gehouden worden in deze geliefde vakantieregio die zich uitstrekt van Baiersbronn en Freudenstadt in het noorden tot  Freiburg en Hochschwarzwald in het zuiden.


Karlsruher Christkindlesmarkt met Gluhweinpyramide

Doet 'Weihnachtsstadt' weer alle eer aan. Er vinden talrijke kerstmarkten plaats, er komt een gigantische ijsbaan  en de binnenstad wordt uitbundig gedecoreerd. Centrum van alle activiteiten is de Karlsruher Christkindlesmarkt, op de Friedrichsplatz in het centrum van de stad. Temidden van klassieke gebouwen en het statige Natuurkundemuseum staan honderden kraampjes waar het gezellig 'bummeln' is. Een bijzondere blikvanger op de markt is de 17 meter hoge Glühweinpyramide. Schaatsen in het meest romantische decor van de stad kan op de ijsbaan die aangelegd is vóór het barok-kasteel dat een centrale plaats inneemt in de structuur van deze Fächerstadt. Deze ijsbaan met een oppervlak van 1.000 m2 is een van de grootste banen van Zuid-Duitsland en tot eind januari toegankelijk voor jong en oud.

Inspanning en ontspanning in het Hochschwarzwald

Hochschwarzwald is het grootste Duitse skigebied ten noorden van de Alpen en al jaren dé plek voor wintervakanties met volop sportieve uitdagingen, natuurbeleving en andere actieve evenementen. Ook als men iets minder actief is, kan men het winterwonderland rondom de Feldberg en tussen 850 en 1493 meter hoogte op allerlei manieren ontdekken: voor wandelaars zijn er talloze premium-wandelpaden uitgezet en voor langlaufers staan 700 kilometer aan loipen in diverse moeilijkheidsgraden ter beschikking. Skiliefhebbers kunnen losgaan op meer dan 97 kilometer piste met 60 liften. Talrijke rodelbanen en rodel-to-go-stations, waar je ter plaatse de sleetjes kunt huren, zorgen voor rodelplezier bij jong en oud. Tenslotte zijn er nog uitgezette sneeuw-schoenwandelingen. Na al deze inspanning kan men zich lekker ontspannen in de gezellige ski- en blokhutten waar men met typische winterse dranken en gerechten weer op krachten komen kan.

Meer tips over het winterprogramma in het Zwarte Woud en de brochure „Winterzauber‘ zijn te verkrijgen bij Schwarzwald Tourismus, telefoon 0049-761.89646-93 of op internet: www.zwartewoud.info, www.schwarzwald-entdecken.info en www.winter-schwarzwald.info

Wat denk jij ervan?

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.