De leukste kinderlanden van Europa


Del leukste kinderlanden van Europa | (c) George Hodan CC0

‘De leukste kinderlanden van Europa,’ is een 10-daagse rondreis doorheen Italië, Oostenrijk en Duitsland. Slapen in een Alpenhotel met eigen sterrenwacht en smoothies maken van zelf geplukte Alpenbessen en bosvruchten, Legoland in Duitsland en genieten van ponyrijden, zwemmen, pizza’s en gelati aan het Gardameer.Kinderboekenhelden
Nog meer plezier in smaakvol Italië beleef je met de 13- of 16-daagse rondreis ‘Italiaans kwartet’ doorheen 4 heel verschillende regio’s (Toscane, Piemonte, Bloemenrivièra, Zuid-Tirol). Een puzzeltocht door Florence, de lekkerste pesto leren maken in de streek waar pesto vandaan komt, koekjes bakken in een Fattoria en nog veel meer, variatie alom.

In Groot-Brittannië reis je Harry en Beatrix Potter achterna tijdens de 17-daagse Potter & Potter rondreis door Noord-Engeland en Schotland. Je vertrek met de ferry vanuit Zeebrugge en volgt het spoor van de beroemde kinderboekenhelden. Ook een rondreis Ierland en Wales staat op het menu onder de noemer Join the family. Logeren bij de Ieren thuis zodat je de beste insidertips krijgt en de kinderen reizen terug naar de riddertijd, in het kasteel van Conwy.

In het hoge noorden van Europa beleef je de hoogtepunten van Zweden, Noorwegen of een combinatie van deze landen met Denemarken erbij met de ‘in een notendop’ rondreizen. Voor kinderen is avontuur verzekerd met activiteiten als vissen, elanden spotten, kanoën op de meren en logeren in een authentieke Zweedse stuga.

De Alpen in een notendop is een kennismaking met Europa’s machtigste gebergte (Zuid-Tirol, Dolomieten en Tirol). Wat een avontuur, met een tocht tot bij de hoogste waterval, klimmen over een wiebelende hangbrug, speuren naar bergmarmotten, met zomerse sneeuwballen gooien op drieduizend meter hoogte ! Het avontuur in de Alpen duurt 11 of 12 dagen.
Met bovenstaand aanbod verleidt Pharos Reizen gezinnen met bijzondere rondreizen in alle hoeken van Europa, zo ook in Kroatië, Slovenië, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Catalonie…
'Tem de draak’ met je kidsS
torytelling, het is dé trend van dit moment, ook in de reissector. De reiziger van nu wil een beleving en het is juist dat wat reisorganisator Pharos Reizen voor ogen heeft met zijn aanbod bijzondere belevingsrondreizen voor gezinnen. Een draak temmen in het land van de Vikingen…dat klinkt wel als een spannende beleving, niet?

De familierondreis 'Tem de Draak' duurt 8, 11 of 12 dagen en de bestemming is Seeland, Funen en Jutland, drie heel verschillende stukjes Denemarken. Even gevarieerd als de bestemming is het programma. Van verveling kan geen sprake zijn met onder meer een tocht over de Vikings Splash River in Legoland en leren vechten als een Viking in het Ribe VikingeCenter. Maar vooral, durven jouw kinderen de draak te temmen? Zijn ze zo dapper als de vermaarde Vikings? Gedurende de ganse reis kunnen ze hun dapperheid bewijzen, net als in het verfilmde boek ‘Hoe tem je een draak’ van Cressida Cowell. Jouw kids zijn minstens even dapper als het Vikingjongetje uit het verhaal, wanneer ze ridder spelen in het kasteel van Funen of een duik nemen in de Noordzee of de Oostzee. Als ze leren boogschieten, op zoek gaan naar drakensporen in kasteel Egeskov of de Ronde Toren in Kopenhagen beklimmen voor een duizelingweekend uitzicht. De Deense hoofdstad heeft kinderen enorm veel te bieden, van pretparken tot bijzonder kindvriendelijke musea. Tijdens de rondreis is logies voorzien in 3 mooi gelegen vakantieparken waaronder een in de duinen met talrijke faciliteiten voor kinderen. ‘Tem de draak’ is een belevingsrondreis vol avontuur met niets dan hoogtepunten.
Met Pharos Reizen kan je in heel Europa terecht voor een bijzondere autorondreis met het gezin. Het aanbod is uitgebreid en volledig te raadplegen op www.pharosreizen.com.
Over Pharos Reizen

Bijzondere autovakanties in Europa, voor zowel koppels als gezinnen, dat is de sterkte van reisorganisator Pharos Reizen en dat alles aan een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding,
Pharos Reizen bestaat 15 jaar en is een dochterbedrijf van de gerenommeerde Nederlandse ANWB. Vanwege de groeiende interesse vanuit België is Pharos Reizen sinds 2014 ook actief op de Belgische markt. Pharos Reizen, dat is altijd met de auto er op uit, voor een bijzondere vakantie voor zowel koppels als gezinnen aan een scherpe prijs. Avontuurlijke rondreizen, fietsvakanties, boekenhelden-rondreizen, vakantieduetten, maar ook citytrips op kindermaat en nog veel meer out of the box reizen. En dat in heel Europa.

De reizen van Pharos Reizen zijn te boeken via www.pharosreizen.com of een Belgisch Selectair of TUI Premium reisagentschap. De brochures (rondreizen gezinnen, rondreizen koppels, fietsvakanties) zijn verkrijgbaar via www.pharosreizen.com/brochure

Ontdek reisbestemmingen voor elk budget

Ben je nog op zoek naar een leuke uitstap, een gezellige citytrip, of een weekendje dichtbij huis om op stap te gaan met het hele gezin? Bekijk het aanbod van TUI (Jetair) , want een leuke vakantie hoeft helemaal niet duur te zijn!

Wat denk jij ervan?

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.