Vakantieboek Scheldeland inspireert en informeert


Scheldeland, met fiets- en wandelroutes 

Toe aan een deugddoende korte vakantie met familie of vrienden? Het gloednieuwe ‘Vakantieboek 2017’ bundelt het beste en mooiste van Scheldeland. De foto’s, verhalen en sfeerreportages doen je wegdromen. De tientallen bezoektips en het handige routeboekje met fiets- en wandellussen zetten je meteen op weg. 


Je weekendje Scheldeland? Dat begint thuis, terwijl je het vakantieboek doorbladert.Dicht bij huis

Vlamingen kiezen steeds vaker voor een korte trip dicht bij huis. Om tijd uit te trekken voor vrienden of familie, de batterijen weer op te laden en verrassende ontdekkingen te doen. Het charmante Scheldeland vormt daarvoor een geknipt decor. Met behulp van het nieuwe vakantieboek plan je je trip van A tot Z.


Enthousiaste ambassadeurs

Onder andere natuurgids Dominiek, belleman Hans of veervrouw Sandra: geen BV’s maar rasechte Scheldelanders delen hun passie voor de regio graag met de lezer. In het bijzonder hun liefde voor de prachtige natuur, de charme van het water, kleurrijke sierbloemen, ambachtelijke bieren, lekker eten, de erfenis van de Groote Oorlog en denderende stadjes. 

Drie reportages bieden volop inspiratie voor een korte vakantie. Nieuwe, knappe foto’s illustreren het fotogenieke karakter van de regio.


Bezoektips en routeboekje

Scheldeland is echter méér dan fraaie plaatjes. Het vakantieboek zit boordevol concrete bezoektips en boeiende weetjes. Al ooit in een plezierbootje op het Donkmeer gedobberd? Of binnengekeken in het ‘Loirekasteel van Vlaanderen’? Helemaal onweerstaanbaar zijn de lijstjes met stemmige biercafés en terrasjes aan de waterkant…

Kriebelt het om op pad te gaan? Het routeboekje bundelt zes fietslussen en zes wandelingen, telkens met een café-, slaap- en doetip. Met onder meer een fietstocht door het land dat Louis Paul Boon inspireerde of een ontspannende trip - inclusief hangmat - door een officieel stiltegebied. Lekker (na)genieten

Het vakantieboek bundelt bijna 150 pagina’s inspiratie en informatie: te veel voor één dag Scheldeland. De logieslijst helpt je om een knus hotel of gastenkamer te kiezen. Het boek bevat verder een evenementenkalender, praktische informatie over musea, kastelen, forten en natuurgebieden en een lijst met toeristische infokantoren. 

Wie een lekker souvenir meebrengt, kan thuis aan de slag met de streekrecepten in het boek. De max? Nagenieten van je vakantie bij een whisky sour Scheldeland…


Gratis Scheldeland Vakantieboek

Het Vakantieboek ligt gratis voor je klaar bij de toeristische infokantoren in Scheldeland.
Online bestellen doe je op www.scheldeland.be/vakantieboek.Ontdek reisbestemmingen voor elk budget

Ben je nog op zoek naar een leuke uitstap, een gezellige citytrip, of een weekendje dichtbij huis om op stap te gaan met het hele gezin? Bekijk het aanbod van TUI (Jetair) , want een leuke vakantie hoeft helemaal niet duur te zijn!

Wat denk jij ervan?

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.