Bezienswaardigheden in Menton


Uitzicht over Menton

Wil je genieten van de stralende zon van de Côte d' Azur, zwemmen in de zee en rustig genieten van een avondwandelig langsheen de terrasjes? Dan is Menton zeker iets voor jou! Net voor de Italiaanse grens, ver weg van het massatoerisme in Nice, Marseille en Saint Tropez,
 ligt een rustig stadje. Het is mooi gelegen tussen de heuvels, en heeft enkele mooie rustige strandjes.

Genieten van de zon in Menton

Menton heeft de bezoeker heel veel te bieden, vooral de rustige promenade langs de Middelandse zee is een ideale locatie voor een wandeling. Je kan er bijna 10 kilometer wandelen over de dijk, met zicht op de mooi geschilderde gevels van de oude stad. Ook 's avonds komen jong en oud naar de promenade, waar je gezellig op de dijk kan zitten en genieten van een wijntje of een pizza.

Kleurrijk geschilderde huizen overal in de stad


Heerlijk zwemen aan het strand

Menton is ook heerlijk om te zwemmen. Het strand van Menton ligt in een baai, waardoor de golven er minder hoog zijn, en het warme water dichtbij de kust blijft. Ook liggen er  vlotten in het water waar je naartoe kan zwemmen. Aangezien de stad vele kleine strandjes heeft langsheen de promenade kan je zeker en vast een plekje vinden waar je rustig kan zwemmen. Bovendien zijn er voor mensen die komen zwemmen met kleine kinderen ook bewaakte zones.

's Avonds kan je nog rustig zwemmen in het warme water in de baai
In de binnenstad van Menton is het gezellig vertoeven. De typische hoge huizen werpen een schaduw over de smalle straatjes. Hier is het wat frisser, dankzij de schaduw van de gebouwen.

Kleine straatjes in Menton, de hoge huizen geven een verkoeling in de zon

Deze rustige straatjes zitten vol kleine cafeetjes, winkeltjes en pleintjes. Hier kan je rustig de snuisterijen bekijken tussen de kraampjes.

Zeepjes uit Marseille, geuren en kleuren, voor elk wat wils

Menton staat bekend voor de goede Limonchello de Menton,  in de winkelstraat kan je natuurlijk deze ook gaan proeven! Bovendien kan je hier ook steeds de lavendel en de zeep van Marseille kopen. Deze zeep heeft verschillende geuren van Appel tot kersen.

Limoncello uit Menton, frisse citroenlikeur | (c) Kizzzbeth CC-BY-SA 2.0

Wie een wandeling wil maken of wat cultuur wil opsnuiven kan zeker ook terecht in Menton, en het klinkt misschien raar, maar een van de mooiste bezienswaardigheden is het oude kerhof van Menton. Het biedt een adembenemend zicht op de omgeving, want het is gelegen op het topje van de heuvel waarop de stad ligt. Menton was vroeger een badstad voor het mondaine volkje, en was vooral gekend als kuuroord voor astma patiënten. Deze rijke inwoners lieten zichzelf een prachtig praalgraf bouwen op de hoogste heuvel van de stad, waar zij voor eeuwig konden genieten van het prachtige uitzicht.

Ontdek reisbestemmingen voor elk budget

Ben je nog op zoek naar een leuke uitstap, een gezellige citytrip, of een weekendje dichtbij huis om op stap te gaan met het hele gezin? Bekijk het aanbod van TUI (Jetair) , want een leuke vakantie hoeft helemaal niet duur te zijn!

Wat denk jij ervan?

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.