De 'Wow' factor van Ijsland: het NoorderlichtHet Noorderlicht is misschien wel het mooiste natuurverschijnsel op en vooral boven aarde. Door de botsing van elektrisch geladen deeltjes met luchtdeeltjes in de atmosfeer ontstaat er een spectuaclaire, natuurlijke lichtshow. Hoe dichterbij de Noordpool, hoe beter dit lichtfeest waarneembaar is onder de sterrenhemel. Het Noorderlicht heeft iets magisch.

Reykjavik

De beste tijd om het Noorderlicht te zien is tussen oktober en maart. In heel IJsland en ook in Reykjavik is er weinig lichtvervuiling. In de wintermaanden wordt het er pikdonker waardoor het Noorderlicht nog beter zichtbaar is. Om alvast heerlijk weg te dromen over de avonturen die je in IJsland kunt beleven deelt WOW air de zeven hotspots waar je het Noorderlicht het beste kunt zien:

Vanuit Reykjavik

Je hoeft tijdens je vakantie in IJsland niet ver te reizen om het Noorderlicht te zien. In Reykjavik wordt dit natuurfenomeen geregeld gespot tijdens een wandeling door de stad. De straatverlichting wordt zelfs zo nu en dan uit gedaan om het licht nog beter te kunnen zien.


Op een gletsjer

The best of both worlds, het Noorderlicht op een gletsjer in IJsland zien. De gletsjer ligt afgelegen waardoor het ’s avonds echt perfect donker is: de ideale plek om het Noorderlicht te zien. De Northern lights and Glacier Hiking tour neemt je op een wandeltocht mee over de gletsjer, je dineert bij de prachtige Skógarfoss waterval en met een beetje geluk eindig je de avond met een lichtfeest.


Tijdens de Northern Lights tour

Er zijn websites, radars en zelfs apps die precies vertellen of en waar je het beste het Noorderlicht kunt zien. De gidsen van Northern Light tour zijn dé experts als het gaat om het lokaliseren van het Noorderlicht. Mocht je nou iets minder geluk hebben tijdens de tour kun je gratis nog een keer mee op zoektocht.

Vanuit een bubbletent

Als je onder de prachtige sterrenhemel wilt overnachten en je bed niet uit wilt voor het Noorderlicht biedt het Bubble hotel uitkomst. Op slechts een uur rijden van Reykjavik overnacht je in een superromantische bubbeltent in een unieke omgeving. Gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.


Vanuit een warm bubbelbad

Terwijl de natuur zicht klaarmaakt om de lucht te kleuren met het prachtige Noorderlicht, zit jij prinsheerlijk in een warm geothermaal bad met de lekkerste hapjes en drankjes. Nadat je volledig ontspannen bent maak je een wandeling om dit natuurverschijnsel van haar beste kant te kunnen zien. Meer informatie over deze Warm Bath, Cool Nights tour vind je hier.

Vanaf een boot

Vanuit Reykjavik vertrek je met een boot om aurora borealis vanaf de Noord-Atlantische Oceaan te bekijken met de prachtige bergen en Reykjavik stad als decor op de achtergrond. Er is een expert aan boord om je alles te vertellen over het Noorderlicht. Je kunt jouw mooiste foto’s direct delen, want er is gratis wifi op de boot.


Vanuit het vliegtuig

Dichterbij het Noorderlicht zul je in ieder geval niet komen. Ben jij op het juiste moment in de lucht en heb je een raamplekje dan ben jij op dat moment een echte geluksvogel. Fotograaf Donal James Boyd (volg zijn Instagram pagina voor meer prachtige foto’s van IJsland) had heel veel geluk en maakte deze foto vanuit een WOW air toestel. 

Over WOW air

WOW air is de enige low-cost airline van IJsland. Het bedrijf werd in 2011 opgericht door de IJslandse ondernemer Skúli Mogensen. De maatschappij vliegt vanaf luchthaven Keflavik bij Reykjavik naar 38 bestemmingen binnen Europa en Noord-Amerika. Sinds 1 juni 2015 vliegt WOW air, het hele jaar door, naar de luchthaven Schiphol, tegenwoordig zelfs twee keer per dag. Sinds 2 juni 2017 vliegt WOW air ook dagelijks vanaf Brussel. Momenteel werken er 1.100 mensen en bestaat de vloot uit twee Airbus A320’s, één Airbus A320neo, drie Airbus A330’s en elf A321’s voor de trans-Atlantische routes. WOW air biedt de laagste tarieven, de nieuwste toestellen met de laagste uitstoot en de crew met de grootste glimlach. De maatschappij groeit snel: in 2016 vlogen er 1,6 miljoen mensen met deze airline, de verwachting is dat in 2017 ruim 3 miljoen passagiers met WOW air zullen vliegen. WOW air wil nu en in de toekomst de goedkoopste en gezelligste vluchten van en naar IJsland aanbieden. Volg WOW air ook via Facebook, Twitter, Instagram, YouTube en op snapchat: wow-air. Voor meer informatie en het boeken van vluchten, ga naar: wowair.nlOntdek reisbestemmingen voor elk budget

Ben je nog op zoek naar een leuke uitstap, een gezellige citytrip, of een weekendje dichtbij huis om op stap te gaan met het hele gezin? Bekijk het aanbod van TUI (Jetair) , want een leuke vakantie hoeft helemaal niet duur te zijn!

Wat denk jij ervan?

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.