Een bezoek brengen aan L' Arc de Triomphe in Parijs!


Schitterend uitzicht op de Arc de Triomphe | CC0


Wanneer je een bezoek brengt aan Parijs, dan vergeet iedereen om een bezoek te brengen aan de Arc de Triomphe. Iedereen kijkt naar de Eiffeltoren, maar wil je geen uren in de rij staan, dan kan je ook de l' Arc de Triomphe bezoeken. Dit is de triomfboog centraal op de Place Charles de Gaulle, in het verlengde van de Champs-Élysées. Je kan hem reeds vanop een grote afstand zien, en ligt op wandelafstand van het L' Ouvre, je zal niet ontgoocheld worden!

Arc de Triomphe, in de schaduw van de Eiffeltoren

Het staat bij slechts weinig toeristen op het verlanglijstje om de Arc de Triomphe te bezoeken. Meestal is de Eiffeltoren hoog aangeschreven, en het hoogtepunt van de citytrip. Toch kan je de tijd beter besteden, en kiezen voor een andere optie, een bezoek aan de Arc de Triomphe. Het uitzicht is minstens even mooi, en je hoeft niet eens te wachten!

Ook de kostprijs is een flink stuk minder. Volwassenen betalen €9,50 en kinderen zijn gratis dit is zowat de helft goedkoper dan de Eiffeltoren, en je moet er geen 2 uur voor in de rij staan! Je kan elke dag van juli-augustus is hij toegankelijk van 10u tot 23u, buiten het seizoen van 10u tot 22.30u.

De kronkelende trappen omhoog

De Ar de Triopmphe staat in het midden van de Place Charles de Gaulle, een rond punt met verschillende rijvakken. De rotonde oversteken is niet de bedoeling, je kan via een ondergronds tunneltje het monument bereiken.


Plots sta je in het midden van het gigantische rond punt. Wanneer je naar omhoog kijkt zie je een indrukwekkend versierd plafond. Aan de zijkant neem je de trappen boven.

De kronkelende trap naar omhoog, straks wacht een prachtig uitzicht!

Na een stevige klim bereik je de top van deze indrukwekkende triomfboog. Bovenaan het grote platform heb je een uitzicht over de verschillende delen van Parijs

Schitterend panorama!

Vanop het monument heb je een prachtig zicht op het centrum van Parijs, je kan de Champs-Élysées zien, de Eiffeltoren, La Grande Arche (soms ook wel l'Arche de la Défense genoemd), de Sacré Coeur basiliek en het Bois de Boulogne.

In de verte la Défense, het zakendistrict van Parijs

Panoramisch zicht op de Eiffeltoren, vanop de Arc de Triomphe

Zicht op de Sacré Coeur

Triomfboog van Napoleon

Het bouwwerk werd gebouwd ter ere van Napoleon en duurde 30 jaar om te voltooien. L' Arc de Triomphe is de op één na grootste triomfboog ter wereld, en is 50 meter hoog. Je kan het bouwwerk bereiken door een wandelgang onder de Place Charles de Gaulle, want dit is een zeer druk kruispunt. Onder de triomfboog staat een vuur voor de onbekende soldaat.

De Arc de Triomphe, bovenaan heb je een schitterend uitzicht over Parijs

De Arc de Triomphe is gelegen aan het einde van de Champs-Élysées. Het grote voordeel is dat het veel minder lang aanschuiven is om de l' Arc de Triomphe te bezoeken dan de Eiffeltoren. Ook de toegangsprijs is een stuk voordeliger! De Arc de Triomphe is omgeven door een groot rond punt, maar langs de zijstraten zijn er ondergrondse tunnels voorzien waarlangs je het rond punt kan oversteken. In het midden bevind zich de toegang tot de Arc de Triomphe. Hier zal je zien dat je nauwelijks moet aanschuiven in de wachtrij, want iedereen staat in de urenlange wachtrij voor de Eiffeltoren. Ondertussen kan je genieten van het uitzicht over Parijs, met een zicht op de Eiffeltoren.

Lees meer info over de Arc de TriompheOntdek reisbestemmingen voor elk budget

Ben je nog op zoek naar een leuke uitstap, een gezellige citytrip, of een weekendje dichtbij huis om op stap te gaan met het hele gezin? Bekijk het aanbod van TUI (Jetair) , want een leuke vakantie hoeft helemaal niet duur te zijn!

Wat denk jij ervan?

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.