Freeriden voor beginners in Alpbachtal Wildschönau


Freeride snowboarden is superpopulair | CC0

Freeriden is populairder dan ooit. Alpbachtal, onderdeel van het jonge Oostenrijkse skigebied SkiJuwel, speelt hierop in door ‘freeride weken’ voor beginnende off-piste skiërs te introduceren. De weken vinden plaats in de maanden januari, februari en maart. Tijdens de driedaagse cursus verkennen kleine groepen, uitgerust met ‘safety’materiaal, het skigebied van Alpbachtal onder begeleiding van een ervaren gids. Voor wie dit nog een brug te ver is of zelfs nog een entree op de piste moet maken, neemt deel aan de tweedaagse ‘ski comeback’-cursus in Wildschönau met een ‘niet-goed-geld-terug’ garantie.


Freeriden voor beginners

Het Alpbachtal staat bekend om zijn off-piste ‘Tiefsnee’-afdalingen. Vooral het gebied rondom de Wiedersbergerhorn is een ideaal freeride-terrein. Om van beginnende off-piste skiërs ervaren freeriders te maken, organiseert SkiJuwel speciale freeride cursussen voor beginners. De deelnemers gaan drie dagen, in groepjes van maximaal zes personen, met een expert op pad. Allen worden uitgerust met een LVS-rugzak met schep, sonde en geïntegreerde lawinepieper. 

Ski-comeback

Voor een comeback op de piste is het nooit te laat. Wintersportgebied SkiJuwel Alpbachtal Wildschönau (Tirol) maakt het haar gasten heel makkelijk om skiën weer onder de knie te krijgen. Met een korte opfriscursus van vier uur verdeeld over twee dagen kunnen wintersporters, die al jaren niet meer op de latten hebben gestaan, privélessen volgen om het vertrouwde gevoel weer terug te winnen. SkiJuwel heeft hiervoor speciale arrangementen samengesteld. Ook gasten, jong en oud, die nog nooit hebben geskied, profiteren van ‘beginners’-arrangementen. Als cursisten vroegtijdig besluiten te stoppen, krijgen zij de kosten voor de niet benutte lesuren, materiaalhuur en skipas-dagen retour. Met de focus op persoonlijke aandacht bestaan de lessen uit het beantwoorden van alle vragen over materiaal, techniek en eerdere ervaringen. Gasten hebben de keuze om in het charmante Alpbachtal of in het hoogdal Wildschönau te verblijven. 

Informatie over SKI JUWEL Alpbachtal Wildschönau: www.skijuwel.com

Consumenten vinden meer informatie over Alpbachtal Seenland bij:
Alpbachtal Seenland Tourismus, tel. 00 43 5337 21200, fax 00 43 5337 21200-100,

email: info@alpbachtal.at of via www.alpbachtal.atOntdek reisbestemmingen voor elk budget

Ben je nog op zoek naar een leuke uitstap, een gezellige citytrip, of een weekendje dichtbij huis om op stap te gaan met het hele gezin? Bekijk het aanbod van TUI (Jetair) , want een leuke vakantie hoeft helemaal niet duur te zijn!

Wat denk jij ervan?

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.