GPS POI Flitspalen België


Flitspalen aangegeven door je GPS, niet overal legaal! | CC0

Een boete voor snelheid is nooit leuk om te betalen, en dikwijls staan de snelheidscamera's op punten die zo gekozen dat je er bijna niet kan aan doen dat je geflitst wordt! Net voor een zone 30, of net na het einde van een zone 70. Toch kan je ook een hulpmiddel installeren op jouw GPS systeem, een lijst met POI of zogenaamde "Points of interests". Hierdoor kan je boetes vermijden, en veel beter opletten op de weg!


Flitspalen downloaden voor GPS

Het internet helpt je graag een handje! Er bestaan namelijk websites, waar je de flitspalen kan downloaden voor op je GPS. De flitspalen POI is beschikbaar voor Garmin, TomTom, Medion, ViaMichelin, Navman en DestinAtor.

Flitspalen dienen voor het verkeer in de gaten te houden, deze bestanden waarschuwen waar deze flitspalen staan, zodat je er extra kan op letten. Het is niet de bedoeling om voor de flitspalen hard te gaan rijden, en na de flitspalen te remmen!

Coyote, de bekendste radarverklikker, niet overal toegelaten! | (c) Coyote

Melden van Flitspalen soms verboden!

In Zwitserland, Duitsland én Frankrijk zijn zulke GPS bestanden met Flitspalen verboden op je GPS! Ook enig gebruik van andere software bijvoorbeeld op je smartphone die verklikt wat veelgebruikte plaatsen zijn waar snelheidscontroles uitgevoerd werden zijn absoluut verboden. Radardetectors zijn eveneens in de volledige EU verboden, en er staan strenge straffen op. Geen opmerkingen:

Wat denk jij ervan?

Inspiratie nodig?

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.