'Grensgevallen' leidt langs vijf wandelroutes


Grensgevallen, 5 wandelroutes op de taalgrens | (c) Tov.be

Wandelaars die houden van bossen, panorama’s en een mondje Frans, hoeven niet naar het verre zuiden van België te rijden. Met de nieuwste publicatie van Toerisme Oost-Vlaanderen krijgen ze een gids met vijf wandelroutes in handen, die hen op en over de taalgrens brengt, van de Vlaamse Ardennen naar het Pays des Collines en weer terug. ‘Grensgevallen’ wijst hen de weg. 

Netwerk

Met een netwerk van 850 kilometer aaneengesloten wandelpaden mag de Oost-Vlaamse regio Vlaamse Ardennen zich sinds 2017 een Wandelwalhalla noemen. Dit fabelachtige landschap heeft alles om dag- en weekendtoeristen het gevoel te geven ver van huis te zijn. 

De Vlaamse Ardennen, het lijkt een ander land! | (c) tov.be

Met haar derde publicatie uit een nieuwe serie wandelgidsen voegt Toerisme Oost-Vlaanderen daar een extra exotische toets aan toe. Met de nieuwe gids' Grensgevallen' stappen natuurliefhebbers vanop de hoogste punten in de Vlaamse Ardennen de taalgrens over naar het sprookjesachtige Pays des Collines in de Waalse provincie Henegouwen.

Oversteek over de brug in Lessines | (c) tov.be

De vijf routes uit de gids sluiten op elkaar aan, wat goed nieuws is voor echte doorstappers, die twee of meerdere routes kunnen combineren. Knooppuntbordjes wijzen de weg en houden je op het juiste pad. 

De bekende "knooppunten", combineer verschillende wandelingen | (c) tov.be

Betere benenwerk

Grensgevallen richt zich voor de volle honderd procent op liefhebbers van het betere benenwerk. De vijf routes zijn tien tot zestien kilometer lang en doorkruisen uitgestrekte beukenbossen en glooiende akkers en weiden, en geven zo zicht op de rollende heuvels aan beide zijden van de taalgrens. 

Glooiende weiden, met een schitterend vergezicht | (c) Tov.be

Talrijke BB’s en vakantiehuizen liggen er zo goed als óp de wandeltrajecten. Overnachten, meteen op pad gaan en ’s avonds luxueus genieten van een heerlijke maaltijd en een gezellig bed is een troef die 'Grensgevallen' tot een hebbeding voor weekendstappers maakt. Een extra troef onderweg zijn enkele nieuwe gestroomlijnde rustbanken – of Sinnenbanken – op pittoreske locaties, zoals de Geuzentoren in het Muziekbos, met een uitzonderlijk zicht op de omringende natuur. Deze infrastructuur werd gedeeltelijk gefinancierd door Toerisme Vlaanderen. 

Prachtige bossen, met statige beuken | (c) Tov.be

Grensgevallen is een publicatie van Toerisme Oost-Vlaanderen, in samenwerking met Toerisme Vlaamse Ardennen. De wandelgids kost 6 euro en bestel je best via www.tov.be/grensgevallen. Voor inspiratie over wandelen in de Vlaamse Ardennen kun je terecht op www.wandelwalhalla.be.Ontdek reisbestemmingen voor elk budget

Ben je nog op zoek naar een leuke uitstap, een gezellige citytrip, of een weekendje dichtbij huis om op stap te gaan met het hele gezin? Bekijk het aanbod van TUI (Jetair) , want een leuke vakantie hoeft helemaal niet duur te zijn!

Wat denk jij ervan?

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.