Michelins nieuwe Bib Gourmand is erNaar traditie publiceert Michelin de nieuwe selectie van de Bib Gourmand Benelux. De gids 2018 verzamelt restaurants die in de smaak vallen door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden allemaal een volledig menu aan (voor-, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 37 euro. 

Voorkeurrestaurants

De gids geniet elk jaar van een steeds grotere populariteit. In deze tiende editie hebben de inspecteurs opnieuw heel wat voorkeuradressen verzameld.

“Onze inspecteurs voelen het tijdens hun bezoeken: restaurateurs streven naar deze onderscheiding. Ze doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken. Ze beperken zich niet tot één menu maar bieden een ruime keuze met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Geen wonder dat steeds meer gasten op zoek zijn naar een restaurant met een Bib Gourmand”, zegt internationaal directeur Michel Ellis van de Michelingidsen.

Nieuwe Belgische restaurants

De Belgische selectie in de Bib Gourmand Benelux 2018 is 23 nieuwe adressen rijk. Zij tonen aan dat restaurateurs diverse concepten aanbieden om hun gasten zo goed mogelijk te bedienen. 
Neem nu ‘Tou.Gou’ (Brugge) dat een lunchrestaurant is dat eveneens meeneemgerechten aanbiedt.

‘Faraya’ (Wemmel) pakt dan weer uit met een authentieke Libanese keuken en in het weekeind ook met een rijkelijk buffet. Om lekker eten te sharen moet men bij ‘Schnitzel’ (Antwerpen) zijn waar kleine bordjes met verzorgde gerechten op tafel komen.


Van Nederland…

Nederland krijgt er in deze 2018-editie 20 bedrijven bij. Sharing is er goed ingeburgerd. Dat tonen de heerlijke gastrotapas van ‘Valenzia by Zarzo’ (Eindhoven) aan. Ron Blaauw neemt zijn gasten bij ‘Ron Gastrobar Paris’ (Amsterdam) mee naar het traditioneleParijs, met klassiekers die hij toch steeds zijn eigen touch weet te geven. ‘Gym & Gin’ (Kralinge) verwent zijn gasten van ’s ochtends tot ’s avonds met ware smaakbommetjes die de creatieve stempel van de chef dragen.

… naar Groothertogdom

Met ‘K Restaurant’ (Huldange) heeft het Groothertogdom Luxemburg er één Bib Gourmand bij. In dit grote etablissement hebben de verschillende eetzalen een eigen ambiance. De uitgebreide kaart – van klassiek tot meer bewerkt – zorgt voor keuze te over.

Mondiale gastronomie

De Bib Gourmand Benelux 2018 is vanaf dit eindejaar beschikbaar voor een prijs van 17,95 euro (België en Nederland) en 17,44 euro (Luxemburg.)

In deze editie staan 168 restaurants in België (waarvan 23 nieuwe), 14 restaurants in Luxemburg (waarvan 1 nieuw) en 135 restaurants in Nederland (waarvan 20 nieuwe.)

De Michelingids selecteert de beste restaurants en hotels in 28 landen. Het is een vitrine van de mondiale gastronomie en zet zowel de culinaire dynamiek van een land als de nieuwe tendensen en de talenten van morgen in de schijnwerpers. De Michelingids wil de waarde voor restaurants creëren door de onderscheidingen die hij jaarlijks uitdeelt. Hij draagt bij tot de uitstraling van de lokale gastronomie en de toeristische aantrekkingskracht van de hotel- en restaurantsector. Dankzij zijn rigoureuze selectiemethode en historische kennis van de hotel- en restaurantsector, biedt de Michelingids een expertise aan die uniek is in de wereld en daardoor ook een kwaliteitsvolle service.

De selecties zijn op papier en online beschikbaar. Ze zijn zowel toegankelijk op het internet als op het geheel van de mobiele ondersteuningen die een navigatie aanbieden die aangepast is aan het gebruik van iedereen, maar ook een dienst voor online reservatie.Ontdek reisbestemmingen voor elk budget

Ben je nog op zoek naar een leuke uitstap, een gezellige citytrip, of een weekendje dichtbij huis om op stap te gaan met het hele gezin? Bekijk het aanbod van TUI (Jetair) , want een leuke vakantie hoeft helemaal niet duur te zijn!

Wat denk jij ervan?

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.