Subtropisch zwembad in België


Genieten in de Aquamundo van Centerparcs | (c) centerparcs.be

Het weer zit niet altijd mee, maar je wil toch gaan zwemmen met de kinderen. Je kan met je kinderen naar het gemeentelijk zwembad gaan, maar als je het echt leuk wil houden, kies dan voor een subtropisch zwemparadijs!

Een tropisch zwemparadijs!

Een subtropisch zwemparadijs is altijd leuk om met de kindjes naartoe te gaan, of gewoon een namiddag pret beleven met wat vrienden. Het is er steeds lekker warm, het zwembad is meestal uitgerust met golfslagbad, jacuzzi, stroomversnellingen, glijbanen, zonnebank, sauna en massage. Je kan dus zelf met de kinderen een leuke dag beleven! In België zijn er verschillende subtropische zwembaden die je kan bezoeken.

De Rapido in Aqualibi, gegarandeerd plezier! | (c) Aqualibi.be

Meestal zijn er verschillen tussen verschillende zwembaden in het aantal attracties of de voorzieningen, soms zijn er enkel glijbanen en enkele jacuzzi's zoals bij SR Rozebroeken, bij andere zwembaden zoals Centerparks of Sunparks is de volledige inrichting zoals in de tropen, inclusief palmbomen!

Sinds begin 2017 zijn er twee totaal vernieuwde zwemparadijzen geopend! Eentjein Plopsaland, Plopsaqua. Een zwembad volledig in het thema van Plopsaland! Het andere, is het bekende Aqualibi waterpretpark bij Walibi. Aqualibi is volledig gerenoveerd, en staat opnieuw klaar voor uren plezier voor jong en oud!

De Wild River in Plopsaqua, gegarandeerd zwemplezier! | (c) plopsaqua.be

Opgelet voor de tarieven!

Let wel op! Sommige tropische zwembaden rekenen de toegangsprijzen per uur! Je moet dus bijbetalen wanneer je langer blijft! De meeste zwembaden verplichten de zwemmers dan om een zwemslip te dragen. Dus zwemshorts zijn verboden in de meeste gevallen! Informeer je dus goed op voorhand!

Verder moet je altijd zorg dragen voor je kledij, een tropisch zwemparadijs trekt veel bezoekers op dagen met slecht weer, het is van een groot belang om je portefeuille, kledij op te bergen in de lockers van het zwembad!

Bekijk vooraf de voorgeschreven zwembroek!

Bekendste zwembaden

Hieronder krijg je een overzicht van de bekendste tropische zwembaden in België, met een beoordeling van andere zwembad bezoekers:
Wens je de officiële website te bekijken, dan kan dit steeds via de onderstaande link:
Ontdek reisbestemmingen voor elk budget

Ben je nog op zoek naar een leuke uitstap, een gezellige citytrip, of een weekendje dichtbij huis om op stap te gaan met het hele gezin? Bekijk het aanbod van TUI (Jetair) , want een leuke vakantie hoeft helemaal niet duur te zijn!

Wat denk jij ervan?

 1. Als je wil zwemmen in een tropisch zwembad, niet naar Aqualibi gaan! Je koopt beter een Intex zwembad voor in je tuin! Is veel leuker, goedkoper en hygiënischer! Het tropische zwembad van Aqualibi is echt een vuile ouderwetse boel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben onlangs ook naar Aqualibi geweest, en inderdaad proper is het niet, en goedkoop allesinds ook niet! Als je goedkope tickets voor Aqualibi wil kan je ze kopen in elke droomland winkel. Daar zijn ze iets goedkoper. Wel rekening houden dat je in Aqualibi nog eens 6€ parking moet betalen, wat er dan ook niet naast is! Vrij duur uiteindelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tropisch zwemmen in Aqualibi? Laat me niet lachen, het is alsof je in een oude stinkende fabriek gaat zwemmen! Wat een vuile, smerige en stinkende boel! Je kan de pis van de toiletten zo ruiken in de kleedkamers! Bwek! Nooit meer! Daar durven ze nog €16 inkom voor vragen en €6 parking! Ga in het gemeentelijk zwembad zwemmen, daar is het tenminste proper!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een klote bende nooit naartoe gaan!!!! ik zag een drol drijven en je mag er in het water plassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ieuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuw wat vies wat ik allemaal lees bah bah geen goede reputatie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey, Aqualibi word momenteel gerenoveerd voor 6 miljoen €, dus veel hygiënischer en moderner. JE mag niet vergeten dat dat zwembad er al meer als 30 jaar stond

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat natuurlijk een geldige reden is om vuil te zijn als een zwembad al 30jaar bestaat...?!:s

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het zwembad Aqualibi zou volledig vernieuwd zijn, hoe zijn de ervaringen hiermee?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, ik vraag het mij ook af! In België zijn er wel tropische zwembaden maar meestal zijn die zo bij een vakantiepark ofwel zijn ze wat afgeleefd. Ik zou graag eens terug naar Aqualibi gaan, maar ik weet niet of het de moeite is.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ehm, wij zijn geweest.. twas wel proper.. maar eigenlijk verveelde we ons al vrij snel, en zijn we dan maar naar walibi gegaan.. vroeger was er zoiets met banden enzo.. en nu zijn er 4 glijbanen, die eigenlijk allemaal een beetje hetzelfde zijn.. en een wild waterbaan maar.. tis eigenlijk zeer klein, en voor dat geld.. kun je beter naar walibi gaan, en een uurtje naar aqualibi, dat zit in de prijs ofzo dacht ik..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik en me vrend willen er morgen heen gaan maar is dit wel of niet aan te raden en kan ik t me vorstellen als centerparcs?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. S&R gent, brugge, mons, lier en beveren. Ook leuke subtropische zwembaden! !!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die tropische binnenzwembaden zijn zo heerlijk voor die kids. We hebben zelf ook een zwembad in de tuin waar de kids in de zomer lekker met vriendjes in komen zwemmen!

  BeantwoordenVerwijderen

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.