Wandelen met 'GO Eastbelgium'


Wandelen in de Oostkantons met de GO Eastbelgium app | (c) Dominik Ketz

De vakantieregio van de Oostkantons biedt nieuwe technische mogelijkheden op het internet voor wie zijn wandeling snel en effectief wil plannen. 'GO Eastbelgium' is een online-routeplanner en een mobiele telefoon-App die het mogelijk maakt om de mooiste wandelroutes in het zuiden van de Oostkantons eenvoudig en individueel in slechts enkele klikken samen te stellen.

Zowel de online-routeplanner via  http://go.eastbelgium.com als de bijhorende toepassing voor Apple- en Android zijn gratis. Beiden geven toegang tot een virtueel wandelnetwerk van ongeveer 900 km. 

Stippel met de GO Eastbelgium app je eigen wandelroute uit


Aan de basis ligt het knooppuntensysteem, dat al door velen gekend is via het fietsnetwerk Velotour. Het enige verschil is, dat 'GO Eastbelgium' helemaal op GPS-data werkt en dus voor het eerst zonder markering. Eenvoudigweg een startpunt vastleggen, dan verschillende punten met elkaar verbinden en de wandelroute is klaar om via een APP opgeladen te worden op een navigatieapparaat of een mobiele GPS.

Navigatie zonder internetverbinding

De wandelroutes zijn uitgetekend op een interactieve kaart met vermelding van het verloop van de wegen, de hoogteprofielen en de afstanden. Ook POI’s (Points Of Interest) met informatie over nabijgelegen restaurants, verblijfplaatsen, servicediensten en uitstapjes worden vermeld. Het systeem maakt het mogelijk om een zelf samengestelde wandelroute automatisch te berekenen. Ook themaroutes kunnen via 'GO Eastbelgium.com' zonder probleem opgevraagd worden. Hiervoor geeft men in de overeenstemmende rubriek eenvoudigweg de afstand en de gewenste plaats in. Het systeem stelt dan een aantal wandelingen voor die individueel aangepast kunnen worden.


De gekozen route wordt als GPX-data gesaved met inbegrip van de hoogteprofielen. De opgeladen GPX-data kunnen dan op een GPS (bv. Garmin Edge) gekopiëerd worden. Met behulp van de GPS kan de wandelroute dan afgelegd worden. De 'Go Eastgelgium'- App moet eerst gratis geladen en geïnstalleerd worden via Google Play of de Appstore van Apple. Aanwijzingen hiervoor vindt u op de website.

De navigatie is ook zonder internetverbinding mogelijk. Hiervoor moet eerst de gratis 'Open Street Map' opgeladen worden, ter aanvulling van 'Go Eastbelgium' App. Er moet wel 300 MB vrij zijn op uw mobiel om de App te kunnen saven. De routes worden via de App gemaakt of via een QR-Code van het internet geïmporteerd. Als de route samengesteld is, kan de wandeling beginnen. Onderweg moet men het verloop van de route en de eindbestemming (rode cirkel) goed in het oog houden, aangezien de routes niet aangeduid staan in het landschap.Ontdek reisbestemmingen voor elk budget

Ben je nog op zoek naar een leuke uitstap, een gezellige citytrip, of een weekendje dichtbij huis om op stap te gaan met het hele gezin? Bekijk het aanbod van TUI (Jetair) , want een leuke vakantie hoeft helemaal niet duur te zijn!

Wat denk jij ervan?

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.