Beleef romantiek in IerlandWie zijn of haar liefste écht wil verrassen met een romantisch weekend-weg, kiest natuurlijk een bijzondere bestemming. Dan ga je naar Ierland. Waar je lekker kunt struinen langs de woeste westkust om daarna op te warmen bij de haard en een drankje te drinken in de lokale pub, waar het wemelt van de romantische kastelen op de mooiste plekjes, waar je eindeloos kunt toeren over landelijke weggetjes en waar de vriendelijke Ieren je altijd gastvrij onthalen. Hier vijf suggesties op een rij, voor alle romantische momenten.


De ruige schoonheid van de Connemara

Het Glenlo Abbey Hotel in Galway | (c)Toerisme Ierland

Majestueus verrijst het vijfsterren hotel Glenlo Abbey boven de stille wateren van Lough Corrib. Het hotel dateert uit de 18e eeuw en mixt historische charme met moderne elegantie. Het ligt op een steenworp van de geliefde streek Connemara en het stadje Galway is maar 3 km verderop. Golfen, wandelen, en genieten van de ruige Ierse kust. Bovendien heeft de Claddagh-ring, de oorspronkelijk trouwring met twee handen die een hart vasthouden, waarschijnlijk zijn oorsprong in het vissersdorp Claddagh aan Galway Bay. De originele makers Thomas Dillon’s is nog steeds in Galway gevestigd.

Het echte kasteelgevoel

Dromoland Castle in graafschap Claire | (c) Toerisme Ierland

Slapen in een hemelbed? Dineren onder de kroonluchters? Whiskey bij de open haard? Dromoland Castle heeft het allemaal. Vanaf het moment dat je er over de drempel stapt, waan je je in een andere wereld. Ontspanning in de spa, een rondje op de golfbaan, boogschieten of een ontmoeting met een valkenier maken het plaatje af.

Ontdek veelzijdig Belfast

Belfast, hometown of Titanic | (c) Toerisme Ierland

Wie zich graag laat verrassen door een nieuwe stad, mag Belfast in Noord-Ierland niet missen. Een stad met een rijke historie, maar ook de ‘hometown of Titanic’ met het gelijknamige museum, beroemd om de unieke food-scene en steeds weer anders met de dynamische kunstwereld rond de kathedraal. Ga voor cocktails en een romantisch verblijf naar The Merchant Hotel met zijn art-deco kamers, restaurant in Victoriaanse stijl en een rooftop gym.

Slapen in een vuurtoren

Fanad Head Lighthouse in graafschap Donegal | (c) Toerisme Ierland

Een uniek aspect van Ierland zijn de talloze vuurtorens die de kuststrook sieren. Je vindt ze op de meest bijzondere plekjes, soms ver van de bewoonde wereld. Waar je ook bent, het uitzicht is altijd adembenemend. In een aantal vuurtoren zijn hotelkamers ingericht. Romantiek ten top. Fanad Head Lighthouse is een van de meest populaire locaties in het graafschap Donegal aan het uiterste puntje van de Wild Atlantic Way.

De tijd van leven in Dublin

Dublin is nauw verbonden met het verhaal van het Sint Valentijn. Inderdaad, op 14 februari komen veel koppels hulde brengen aan de relikwieën van de heilige in de crypte van de Karmelietenkerk van Aungier Street, ten zuiden van het centrum van Dublin. Deze paren vragen hem om hun huwelijk te beschermen terwijl de alleenstaanden een helpende hand willen om de zielsverwant te ontmoeten. Op 14 februari verwelkomt de crypte van het Sint Valentijn de bruid en bruidegom voor een speciale gebeurtenis: 'zegening van de ringen'.

Gezellige straatjes en pub's in Dublin | CC0

Naast de banden met St-Valentijn, heeft de Ierse hoofdstad alles om liefhebbers van geschiedenis, kunst, cultuur, muziek en groen te verleiden. Ontdek Trinity College, St. Stephen’s Green, talloze pubs en fijne restaurants. De sfeer is er ontspannen en gastvrij. Het Merrion Hotel in het centrum van de stad is een van de meest luxueuze vijfsterren hotels van Dublin. Met een spa, 18 m zwembad, fitness en het 2 Michelinsterren Restaurant Patrick Guilbaud heb je alles wat nodig is voor een romantische ‘break’.

Wat denk jij ervan?

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.