Met de trein naar Europese kunst

De Europese culturele agenda 2018 ziet er bijzonder aantrekkelijk uit. In diverse steden worden er fantastische tentoonstellingen georganiseerd. Je reist er met de trein naartoe want dat is o zo gemakkelijk, comfortabel en niet eens zo duur.

Het rijtje toptentoonstellingen in 2018 is vrij lang en bijna al deze expo’s worden in interessante steden georganiseerd. Je kan er met andere woorden ook een citytrip van maken. Maak het jezelf gemakkelijk en reis met de trein, zonder fileleed en uitgerust bij aankomst. Hier volgt een selectie van niet te missen tentoonstellingen in Europa.


Van 3 februari tot 10 juni wordt in Londen, in het Victoria & Albert Museum, de Expo Ocean Liners georganiseerd. Maak een romantische reis naar de tijd van de grote oceaanschepen, ontdek het luxe design van de Titanic, de Normandie, de Queen Mary en de Canberra. Londen is één van de boeiendste steden van Europa. Zelfs een dagje Londen is mogelijk want met de Eurostar ben je er in iets minder dan 2 uur. 

In het Nederlandse Haarlem, de stad van schilder Frans Hals, kan je van 10 februari tot 10 juni de Expo Monsterdieren in het Teylersmuseum bezoeken. Het is een spannende familietentoonstelling over wonderlijke dieren, echte en mythische, waarbij je niet altijd het verschil ziet tussen de twee. Reis met het ganse gezin naar het gezellige Haarlem. De trein vanuit Brussel doet er iets meer dan twee uur over en er is maar één overstapje. 

Haarlem kan je combineren met de buurtstad Den Haag. In Den Haag moet je beslist de tentoonstelling van de Belgische schilder Jean Brusselmans gaan zien, van 17 februari tot 10 juni in het Gemeentemuseum. Den Haag is op en top een museumstad, bovendien super gezellig en met de trein rechtstreeks bereikbaar vanuit Brussel, reistijd 2u30.Terug naar Londen en naar Tate Britain voor de Expo All too Human, van 28 februari tot 27 augustus. Liefhebbers van schilderkunst moeten die collectie met werk van Lucian Freud en Francis Bacon gezien hebben, Eurostar voert je in minder dan 2 uur naar de Britse hoofdstad. 

Bazel ligt op het drielandenpunt Zwitserland-Frankrijk-Duitsland, maar het is een Zwitserse stad, een knooppunt van Europese spoorwegen Vanuit Brussel bedraagt de reistijd net geen zes uur, ideaal om 17 maart en 21 oktober op citytrip te gaan en de Expo Bruce Nauman, een retrospective van deze beroemde Amerikaanse kunstenaar, te bezoeken. 

Amsterdam is een klassieker onder de citytrip bestemmingen. De tentoonstelling Van Gogh en Japan is alweer een reden om er nog eens naartoe te trekken. Deze loopt van 23 maart tot 24 juni in het Van Gogh Museum. De Thalys trein doet er vanuit Brussel slechts 2 uur over. 

Diezelfde Thalys rijdt vanuit Brussel ook naar Parijs waar je vanaf 29 maart tot 23 juli, in het Louvre, de meesterwerken van schilder Eugène Delacroix kan bewonderen. In het Centre Pompidou is er een Expo van Russische avant-garde kunst, van 28 maart tot 16 juli. Parijs is maar 1u22 weg van Brussel, met de trein !

 

Via www.b-europe.com boek je je trein naar al deze kunsttentoonstellingen 
Als officiële ticketverdeler van Thalys, TGV® Brussel-Frankrijk, EUROSTAR en ICE reis je met NMBSEurope aan de scherpste prijzen naar meer dan duizend bestemmingen in Europa, naar tientallen hoofdsteden en andere belangrijke centra, ook naar de bergen en de zee, de zon en de sneeuw. Tickets kunnen snel en online gereserveerd worden via www.b-europe.com

Ontdek reisbestemmingen voor elk budget

Ben je nog op zoek naar een leuke uitstap, een gezellige citytrip, of een weekendje dichtbij huis om op stap te gaan met het hele gezin? Bekijk het aanbod van TUI (Jetair) , want een leuke vakantie hoeft helemaal niet duur te zijn!

Wat denk jij ervan?

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.