Vakantiewoningen voor rolstoelgebruikersOp vakantie gaan is voor de meesten een eenvoudige zaak. Je selecteert een land of regio die je graag wilt ontdekken en gaat op zoek naar een mooi vakantiehuis. De vereisten zijn dat de woning van alle comfort voorzien is, betaalbaar is en bij voorkeur strategisch gelegen is. Voor een rolstoelgebruiker is het vinden van een leuk vakantiehuis helaas niet zo evident. 

Belvilla maakt hier komaf mee. Deze aanbieder van vakantiewoningen heeft een aantal woningen die geschikt zijn voor vakantiegangers met een persoon in een rolstoel op zijn programma.Zorgeloze vakantie

Het gaat om vakantiehuizen die aangepast zijn zodat het hele reisgezelschap kan genieten van een zorgeloze vakantie. Want een beperking mag geen belemmering voor een fijne vakantie vormen.

Wij laten jou kennis maken met vier aangepaste woningen – zowel dichtbij en ver weg – die van alle comfort voorzien zijn. 

Dit hedendaags vakantiehuis, gelegen in de Oostelijke Ardennen, is op het gelijkvloers volledig toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers. Vanuit de wagen kan je zonder problemen de drempelloze woning betreden. Er is een slaapkamer voorzien met aangepast toilet en aangepaste douche. Daarnaast is de de aangename woning ook van alle nodige comfort, waaronder een infraroodsauna, voorzien. De woning is gelegen aan de grens met Duitsland waardoor je zonder al te veel moeite op buitenlandse uitstap kunt. 


Karaktervol

Deze karaktervolle woning, gelegen in het Waalse Sohier, leent zich perfect voor een uitje in familiale kring. Alle ruimtes – uitgezonderd de speelzolder – zijn gelegen op het gelijkvloers. Een slaapkamer, badkamer en toilet zijn aangepast aan rolstoelgebruikers. De woning die voornamelijk bestaat uit natuurlijke materialen is ruim en gezellig. 


Bos

Onderstaande vrijstaande villa is gelegen in het Duitse Emsland, op enkele kilometer van de Nederlandse grens met Overijsel. Het vakantiehuis, dat voorzien is van veel open ruimte, ligt in het midden van een bos. Het meest rustige hoekje van de villa is ongetwijfeld de infraroodbank, waar je terecht kunt om je hoofd even helemaal leeg te maken. Op aanvraag is er een gratis rolstoel en een aangepast bed met papegaai of bedverhoger beschikbaar.Blokhut

Wie zich echt even wil terugtrekken op een rustig plekje, kan terecht in deze blokhut gelegen in Hoge Hexel. De eigenaar heeft veel aandacht besteed aan het uitzoeken van materialen die een warme sfeer creëren. De woning is dan ook helemaal opgetrokken uit houten boomstammen. Een warm nest aan de rand van een visvijver. Ver weg van alle drukte. Wie het nog wat warmer wil, kan zich terugtrekken in de sauna. Ook in deze vakantiewoning is er een slaapkamer voorzien met aangepast toilet en douche.


Ontdek reisbestemmingen voor elk budget

Ben je nog op zoek naar een leuke uitstap, een gezellige citytrip, of een weekendje dichtbij huis om op stap te gaan met het hele gezin? Bekijk het aanbod van TUI (Jetair) , want een leuke vakantie hoeft helemaal niet duur te zijn!

Wat denk jij ervan?

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.