Volg je valies in het pretpark van de luchthaven


Schiphol onthult het mysterie van je koffers!| (c) Amin CC-BY-SA 4.0

Welk avontuur beleeft je valies, vooraleer hij op de bagageband van je bestemming komt aanrollen? Dat vragen we ons allemaal toch af!


De robot en jouw koffer...

Amsterdam Airport Schiphol onthult het mysterie in onderstaand filmpje. Ze gunnen een blik achter de schermen van hun bagagekelder. Tijdens de vakantieperiode worden er op Schiphol tot maar liefst 180.000 stuks bagage behandeld. Het bagagegebied is dan ook gigantisch groot. Er zijn 65km transportbanden over een oppervlakte groter dan 16 voetbalvelden samen. Het avontuur voor je bagage duurt minimaal 25 minuten van bij de incheckbalie tot aan het vliegtuig. De langste weg die een koffer op Amsterdam Airport Schiphol kan afleggen is 2,5 kilometer. Dankzij de nieuwste technologieën zoals slimme robots, kan ook de bagage met een gerust gemoed op reis vertrekken.Glijbanen

Om de reis van je handbagage ook wat leuker te maken, zijn er bagageglijbanen aan de gate gebouwd. Soms is namelijk niet mogelijk om alle handbagage mee in de cabine te nemen en wordt deze ingecheckt in het bagageruim. Schiphol heeft een veilige en snelle manier gevonden om dit proces te verwerken.


Over Amsterdam Airport Schiphol

Met 63,6 miljoen passagiers en 1,7 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2016 de derde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en derde in vrachtvolume. Meer dan 100 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met 322 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de belangrijkste mainports en hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn circa 65.000 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Royal Schiphol Group. Royal Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland. De ambitie van Royal Schiphol Group is om Schiphol te ontwikkelen tot Europe’s Preferred Airport: de voorkeursluchthaven voor reizigers, airlines en logistieke dienstverleners.Ontdek reisbestemmingen voor elk budget

Ben je nog op zoek naar een leuke uitstap, een gezellige citytrip, of een weekendje dichtbij huis om op stap te gaan met het hele gezin? Bekijk het aanbod van TUI (Jetair) , want een leuke vakantie hoeft helemaal niet duur te zijn!

Wat denk jij ervan?

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.