De leeuw van Waterloo, mooi, maar te duur...


Leeuw van Waterloo met zicht op het nieuwe bezoekerscentrum
Waterloo, de plaats waar in 1815 het roemrijke leger van Napoleon Bonaparte ten onder ging door een gezamelijke aanval van een coalitie van de Nederlanden, Pruisen en Engeland. Vandaag torent de fiere leeuw uit boven het landschap, als herinnering aan het slagveld. 


Monument met waarde

Dat de Leeuw van Waterloo ook in 2015 nog een monument van betekenis is mag zeker gezegd worden. De Fransen waren "not amused" over de grote festiviteiten die een herdenking zijn van de ondergang van het Franse leger in Waterloo. In het teken van de Europese gedachte was het beter om de gezamenlijke verwezenlijkingen in de verf te zetten, in plaats van de verschillen.

Toch was het reeds lang een stopplaats op ons to do lijstje, om eens langs te gaan in Waterloo. In tegenstelling tot vele anderen, waren we er nooit naartoe geweest op schoolreis. Reeds van in de verte kon ik de 40m hoge leeuw zien bovenop het landschap. We zoeken een parkeerplaatsje, en gaan op zoek naar de ingang om het monument te beklimmen.

De leeuw beklimmen is héél duur, maar...!

Het nieuwe bezoekerscentrum staat onder de grond, wat een mooi zicht op de berg met de leeuw mogelijk maakt. Maar onze mond viel open van verbazing toen we de toegangsprijs te zien kregen! Toen enige jaren geleden een bezoekje nog €5 kostte, mag je dit ondertussen bijna x4 rekenen. Een bezoek aan de Leeuw van Waterloo, kost een adembenemende €16/pp! Omdat dit toch wel wat teveel van het goede is zijn wij zonder de beklimming van de leeuw terug gegaan. Jammer, maar helaas... wat ons betreft een prima bezienswaardigheid, met veel potentieel, maar commercieel gewin staat hier duidelijk voorop.

Een aandachtige lezer meldde ons dat het inderdaad 16€ kost als je dit combineert met een bezoek aan het museum. Als je enkel kiest voor het beklimmen van de leeuw, dan kost dit slechts 7€, en voor 8€ krijg je er een introductiefilm bij!

Lees meer over de leeuw van Waterloo


Wat denk jij ervan?

 1. Beste

  Ik heb gisteren de leeuw bezocht en geef aan dit hier verkeerde info staat neergeschreven. De beklimming van de leeuw kost 7 euro, 8euro als je nog een 2 minuten durende virtual show erbij neemt. Het kost 16euro indien je het combineert met de andere zaken die daar te bezoeken vallen. Belangrijk dat de info klopt, bij deze :) mvg


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. U heeft gelijk, bij deze is dit aangepast!

   Verwijderen
  2. gisteren 15/09/2018 de leeuw bezocht en specifiek gevraagd om enkel de beklimming te doen, men zei mij dat er enkel combiticket waren van 16 € - dat noem ik dan bedrog

   Verwijderen

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.