Sloveens autowegenvignet biedt niets dan voordelen


Prachtig natuurschoon in Slovenië | CC0

Vanaf dit jaar wordt in Slovenië de aankoop van een autowegenvignet omgezet in een positieve ervaring. Door het tonen van je betalingsbewijs voor een vignet van een week of een maand kan je op heel wat plaatsen genieten van kortingen en van gratis toegang tot bezienswaardigheden. Zo heb je de kost voor de autowegentaks heel snel terug verdiend.

Autowegenvignet wordt kortingskaart

Deze originele actie zal er ongetwijfeld voor zorgen dat minder toeristen gehaast door Slovenië reizen op weg naar reisbestemmingen aan de Adriatische Zee of in de Balkan. Overigens, er is in dat kleine en sympathieke landje Slovenië zoveel te zien dat je er best een ganse vakantie kan doorbrengen. Bovendien zal je weinig tijd in de auto doorbrengen want grote afstanden zijn er niet. De Sloveense toeristische dienst hoopt dat van de 22 miljoen toeristen die jaarlijks door Slovenië rijden, er door de autovignet-actie een pak reizigers langer in het land zullen blijven.


Gratis ritje met de kabelbaan, musea, wijnkelder of gratis lunch

Op toeristisch belangrijke plaatsen zoals Lipica, Maribor, Ptuj en bij de grotten van Postojna kan je op vertoon van je vignet-betalingsbewijs genieten van enkele toffe voordelen.

Ptuj, de oudste stad van Slovenië | (c) Bmaric CC0
In Ptuj, de oudste stad van Slovenië, krijg je gratis toegang tot het Ptuj-Ormož regionaal museum, de wijnkelder en het Dominicaans klooster van Ptuj.

Maribor, de grootste stad van Slovenië | (c) Marco Verch CC-BY 2.0

Maribor, de tweede grootste stad van Slovenië, vooral gekend om zijn uitstekende wijn én met de oudste druivenstokken ter wereld, is een must om te bezoeken. Hier krijg je op vertoon van je autovignet korting voor het regionaal museum, het Oude Wijnhuis, een gratis rit met de kabelbaan naar de Pohorje heuvels. Bovendien geniet je van een gratis maaltijd in een van de geselecteerde restaurants. 

Postojnagrotten | (c) Shadowgate CC-BY 2.0

Het Predjama kasteel, is enorm bekend voor zijn ligging – namelijk op een 123 meter hoge klif. Nabij het kasteel vind je de Postojna grotten. Dankzij het vignet ontvang je bij aankoop van toegangskaartjes voor de Postojna grotten, vier gratis tickets voor de expo van de Postojnagrotten.

De lipica Stud Farm | (c) Keith Roper CC-BY 2.0

Dankzij het autovignet heb je gratis toegang voor de hele familie voor de Lipica Stud Farm met zijn beroemde Lippizane paarden.Ontdek reisbestemmingen voor elk budget

Ben je nog op zoek naar een leuke uitstap, een gezellige citytrip, of een weekendje dichtbij huis om op stap te gaan met het hele gezin? Bekijk het aanbod van TUI (Jetair) , want een leuke vakantie hoeft helemaal niet duur te zijn!

Wat denk jij ervan?

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.