Drie zonvakanties op Frans waterLe Boat Zomerbestemmingen


Een briesje door de haren, benen die overboord bungelen en het prachtige landschap dat langzaam voorbijglijdt... In de zomer is het heerlijk varen in Frankrijk! Heb je geen boot en geen vaarbewijs, maar wel zin in een vakantie op het water deze zomer? Dan biedt Le Boat de oplossing. Test een van de volgende drie zomerse bestemmingen.


De Lot, voor avotuurlijke ontdekkers
De slingerende rivier Lot in het zuidwesten van Frankrijk is een echt ontdekkingsparadijs, met achter elke bocht een ander uitzicht. Vaar onder de middeleeuwse vestingbrug Pont Valentré in Cahors, trek naar de prehistorische grotten van Pech Merle en bezoek Saint-Cirq Lapopie, verkozen tot mooiste dorp van Frankrijk. Of probeer steenarenden, zingende nachtegalen en spelende otters op de oevers te spotten. Het koele water van de Lot is ook ideaal voor een frisse duik op warme zomerdagen. Bijkomen kan achteraf op het dek met een heerlijk glaasje wijn uit Cahors. De sluizen die je manueel moet bedienen zorgen tot slot voor een extra vleugje avontuur.
 Vertrekplaats: Douelle in Occitanie

Loire-Nivernais voor wijn- en geschiedenisfans

Als je houdt van kunst en geschiedenis en graag eens een goed glas wijn drinkt, dan is de Loire-Nivernais in het centrum van Frankrijk helemaal jouw ding. Langs het Canal du Nivernais, de rivier Yonne en het zijkanaal naar de Loire liggen heel wat wijngaarden, kastelen, kathedraalsteden en middeleeuwse dorpjes. Onze tips? Meer aan in Sens om er de kathedraal Saint-Etienne te bezoeken. Of verken het middeleeuwse Paray-le-Monial. Uiteraard mogen ook de bekende wijnen van Auxerre, Chablis en Sancerre niet op het lijstje ontbreken. Hier kan je heerlijk wandelen in de wijngaarden of een glas wijn drinken op je boot en ondertussen van het fantastische uitzicht genieten. 
Vertrekplaatsen: Migennes, Decize en Tannay in Bourgogne-Franche-Comté, Châtillon-sur-Loire in Centre-Val de Loire

De Charente, voor het hele gezin

Op zoek naar een ontspannende vakantie in de natuur voor het hele gezin? Laat je dan betoveren door het kristalheldere water van de Charente in West-Frankrijk, volgens voormalig koning Frans I zelfs de mooiste rivier van Frankijk. Geniet van het vredige platteland en bewonder de voorbijtrekkende watervogels, terwijl de kinderen lekker pootjebaden in het water. Onderweg kan je in Cognac de bekende drank proeven, in Rochefort het maritiem museum verkennen of samen met de kinderen striptekeningen gaan zoeken in de straten van Angoulême. De Charente is bovendien zeer gemakkelijk te bevaren en perfect voor beginners. Ideaal voor een zorgeloze vakantie! 
 Vertrekplaats: Jarnac in Nouvelle-Aquitaine
lb_nl_logo_new_web.png
Le Boat
Al meer dan 45 jaar lang kan je met Le Boat op eigen tempo de mooiste rivieren en kanalen in Frankrijk bevaren. Heb je nog nooit zelf aan het roer gestaan? Bij Le Boat is een vaarbewijs of stuurbrevet niet nodig. Na een korte opleiding ter plaatse kan je zonder problemen en in alle comfort veilig rondvaren. Gooi de trossen al maar los! Ontdek reisbestemmingen voor elk budget

Ben je nog op zoek naar een leuke uitstap, een gezellige citytrip, of een weekendje dichtbij huis om op stap te gaan met het hele gezin? Bekijk het aanbod van TUI (Jetair) , want een leuke vakantie hoeft helemaal niet duur te zijn!

Wat denk jij ervan?

Schrijf je in!

Krijg 1x per week nieuwe inspiratie én maak kans op leuke prijzen.